Suntem prea săraci ca să scadem tarifele la internet şi telefonie!

0

Dintr-un comunicat RCS-RDS aflăm că ANCOM, autoritatare de reglementare în domeniul interconectivităţii, a decis să îngheţe preţurile la telefonie îi internet, pentru a nu se incadra în trendul descendent din Uniunea Europeană.

Mai jos, comunicatul RCS-RDS şi ştirea video:

„Tarifele de interconectare din România sunt cele mai mari din rândul statelor comunitare, raportate la puterea de cumpărare. Un studiu PriceWaterhouseCoopers arată şi că autorităţile de reglementare în comunicaţii din Uniunea Europeană sunt în plin de proces de recalculare a acestor tarife, ceea ce va duce ulterior la preţuri mici pentru serviciile de telefonie şi internet. La noi, însă, arbitrul ANCOM a decis să îngheţe aceste tarife, deşi ar trebui să fie cel puţin la jumătate, în beneficiul consumatorilor, spun operatorii de telecomunicaţii. Compania RCS & RDS va contesta decizia arbitrului telecom la Comisia Europeană.”

Interesant este că aflăm de aceste lucruri de la un operator care se plânge că nu poate să scadă preţurile pentru serviciile de telefonie şi internet. Adevărat, singura varianta pentru Digi să caştige o felie şi mai mare din piaţa de specialitate, în lupta cu giganţii Telekom, Vodafone şi Orange.

Culmea, această poziţie a ANCOM vine într-un an aniversar (15 ani de la înfiinţare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here