Ștefania Rădulescu vorbește prin fotografie

de Melania Kaitor

Ștefania Rădulescu a ales să vorbească prin fotografie și o face mai bine decât ar putea s-o facă cineva dacă ar folosi instant o mie de cuvinte. O mie de emoții, imposibil de descris, te încearcă atunci când te uiți la creațiile ei. Și cuvântul creație este mai plin de sens aici ca oricând.
Este specializată în fotografia puilor de om, a bebelușilor.

Abia ieșiți în lume, firavi, dar dornici să-ți spună povestea lor, bebelușii din pozele Ștefaniei Rădulescu sunt ca niște semințe. Mici, cocoloșiți, protejați și imortalizați, gata să-ți vorbească despre viață. O zână bună, un fel de Alice în Țara Minunilor, Ștefania Rădulescu știe că fotografia se face o dată pentru totdeauna.
Ea prinde acel moment unic, irepetabil, acea clipă ce capătă forță după ce a fost descoperită. Bebelușii ei dorm sau sunt într-o stare germinativă a frumosului. Au acel ceva rupt din neființă înspre ființă.
Boabe de rouă, ghiocei abia ieșiți din zăpadă, semințe ale fericirii, așa îi surprinde Ștefania Rădulescu pe bebelușii pe care-i fotografiază cu blândețe. Cum pictează ea cu lumina, cum surprinde inefabilul, cum face clipa să pară o eternitate, cum spune o întreagă poveste într-o singură imagine, doar ea știe.
Pozele ei își au izvorul în alte lumi, lumi ale îngerilor și simți aproape brutal că parcă nu aveai dreptul să vezi atâta frumusețe. Pe lângă minunatul cadou de a avea un copil dăruit de viață, o poză făcută de Ștefania Rădulescu puiului tău este o adevărată declarație de dragoste adusă celei mai pline de sens povești: Viața însăși. 
Ștefania Rădulescu face fotografii cu maximă seriozitate și cu pasiune de foarte mult timp, dar s-a gândit să facă o meserie din asta în 2013, când a fotografiat primul bebeluș. Pentru ea fotografia este : “pasiune și o declarație de dragoste adusă copiilor”.
Ștefania Rădulescu Photography este pagina de pe facebook unde poți descoperi creațiile ei pline de inocență, feminitate și frumusețe.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole