Samsung primeşte o a doua lovitură de proporţii

După ce episodul „Galaxy Note 7” a diminuat considerabil profiturile gigantului sud-coreean şi a afectat imaginea bine structurată a Samsung, un nou episod riscă reputaţia companiei. Samsung trebuie să retragă de pe piaţă aproximativ 3 milioane de maşini de spălat.

Autoritatea pentru protecţia consumatorului din SUA a anunţat că 2,8 milioane de maşini de spălat marca Samsung vor fi retrase de pe piaţă în urma mai multor reclamaţii. Acest episod vine la scurt timp după ce imaginea companiei a avut de suferit după incidentele cu phabletele Galaxy Note 7.

Comisia pentru Siguranţa consumatorului a anunţat că maşinile de spălat produse de Samsung sunt periculoase în contextul în care li se pot desprinde hublourile în timp ce sunt folosite. Compania a primit aproximativ 700 de reclamaţii şi alte 9 persoane au fost rănite de maşinile defectuoase, conform Wall Street Journal.

Retragerea vizează 34 de modele de maşini de spălat, majoritatea având data de fabricaţie după 2011.

”Înainte să mai spălaţi un rând de rufe, contactaţi Samsung şi răspundeţi acestei rechemări în fabrică”, a spus Chairman Elliot Kaye, preşedintele asociaţiei. ”Aceste maşini de spălat reprezintă un pericol. Cea mai bună modalitate să evitaţi accidentarea este ca toată lumea care nu a dat încă înapoi maşinile de spălat să contacteze urgent Samsung”.

Reputaţia Samsung a fost puternic afectată de modelul de phabletă Galaxy Note 7, după ce unele dintre device-uri au luat foc sau au explodat. În managementul lor de criză, grupul a încercat să recheme modele cu probleme şi să le schimbe bateria, însă rezultatul final a fost acelaşi. Samsung a fost nevoit să oprească producţia şi să scoată modelul de pe piaţă.

În urma incidentelor de anul acesta, veniturile operaţionale raportate pentru divizia Mobile au totalizat doar 87.8 milioane de dolari, în scădere cu 96%, arată Go4it.

Totusi, conform celor spuse de reprezentanţii Samsung, aceştia se aşteptă la revenirea veniturilor în urma lansării unei noi linii de device-uri, considerate de aceştia vârfuri de gamă.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole