România va avea încă un pod peste Dunăre

0
pod peste Dunare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să înceapă construcția unui nou pod peste Dunăre, care va lega judeţul Tulcea de Brăila. Aceasta va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani.

„Cu o valoare pentru proiectare şi execuţie de 2,025 de miliarde de lei fără TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezintă cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructură, atribuit în ultimii 27 de ani. Podul suspendat de la Brăila va fi cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimii 27 de ani, iar după ce va fi construit, se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală (1.120 metri)”, precizează CNAIR într-un comunicat, citat de Agerpres.

Proiectul de investiţie, cu o lungime de 23,413 km cuprinde proiectarea şi execuţia drumului principal, Brăila – Jijila (care va fi prevăzut cu două benzi de circulaţie pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană şi zona de parapete) şi a drumului de legătură cu DN22, Smârdan – Măcin (care va fi prevăzut cu o bandă de circulaţie pe sens). Acest proiect a mai fost discutat și înainte, de nenumărate ori, însă a fost amânat de fiecare dată.

Lucrările vor dura aproximativ cinci ani, iar brăilenii speră ca lucrările să nu sufere întârzieri.