De ce se produc întârzieri la CFR? Măsurile luate de ministrul Transporturilor

0

Mersul cu trenul în România, nu se poate desfășura mereu în condiții favorabile, deoarece la CFR înregistrăm, din păcate, un număr-record de minute de întârziere zilnic, ceea ce-i nemulțumește pe călători. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe a declarat luni că face tot ce-i stă în putință pentru ca mersul cu trenul să dispună de condiții mai bune.

În multe alte țări, se ajunge la demisii din cauza întârzierilor în cadrul transportului  feroviar.  Felix Stroe,  nu îi poate demite imediat pe reprezentanții CFR, în astfel de condiții, deoarece : „Dacă vom analiza banii pe care i-am investit în infrastructura feroviară în ultimii 10 ani, o să vedem și de ce nu putem să demitem imediat, pe oricine, dacă nu i-am asigurat și resursele financiare necesare”, a declarat ministrul.

Problema întârzierii trenurilor nu este singura pe care o are CRF-ul. Unele vehicule sunt constituite din piese vechi sau, nu sunt echipate corespunzător, ceea ce pune în pericol călătorii.  În iulie 2017  un tren care venea de la Timişoara spre București a rămas în câmp după ce legătura dintre vagoane şi cele două locomotive s-a ruptLocomotivele şi-au continuat drumul, în timp ce opt vagoane au rămas pe loc în urmă lor, timp de o ora. Explicația oferită de CFR a fost faptul că  incidentul s-a produs deoarece s-a frânat automat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here