Primul urs din lume care a suferit operație pe creier

0
[Total: 0    Average: 0/5]

Champa este primul urs din lume care a suferit în anul 2013 prima operație  neurochirugicală, din cauza unei boli numite „apă la creier”. Se pare că operația nu a fost una care să-i aducă sănătatea deplină, deoarece anul acesta a mai fost nevoie de o a doua intervenție.

Champa, o femelă de urs negru asiatic dintr-o rezervație din Laos, a trecut din nou printr-o operație care se aplică de obicei la oameni, după ce i s-a descoperit că tubul utilizat pentru drenarea lichidului din creierul ursoaicei s-ar fi putut defecta.  Champa a suferit o operație bazată pe o metodă de endoscopie minim invazivă, o procedură prin care sunt realizate mici incizii într-o cavitate a corpului prin care sunt introduse instrumente foarte subţiri pentru a se putea ajunge la organele sau ţesuturile afectate.

Încă de pe vremea când era pui, Champa prezenta nereguli în ceea ce privește sănătatea creierului, deoarece avea o formă neobișnuită a capului. Rezultatele intervenției sunt bune, având în vedere că acum Champa nu doar că este mai vesel, dar are și o vedere mai clară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here