Primul om vindecat de HIV este din Marea Britanie

0
Sursa foto: Pixabay
[Total: 0    Average: 0/5]

Barbatul de 44 de ani este britanic si face parte dintr-un grup de 50 de persoane care participa la un tratament experimental dezvoltat de britanici. Cercetatorii britanici sustin ca, in urma experimentului, virusul HIV a disparut complet din sangele pacientului. Tratamentul este conceput pentru a elimina virusul HIV chiar si in stare latenta si consta in doua etape:

  • In prima etapa, pacientul este vaccinat cu o substanta care ajuta corpul sa recunoasca celulele care au fost infectate cu HIV pentru a le putea indeparta ulterior;
  • In a doua etapa, pacientii folosesc un nou medicament numit Vorinostat, care activeaza celulele T latente, pentru a putea fi detectate de sistemul imunitar.

Cercetatorii care iau parte la tratamentul experimental in desfasurare sunt de la cinci universitati, si anume Universitatea Oxford, Universitatea Cambridge, Imperial College London, University College London si King's College London

Directorul National Institute for Health Research Office for Clinical Research Infrastructure (NOCRI), Mark Samuels, a declarat ca este o provocare imensa pentru ei, dar ca simte ca au facut progrese remarcabile.

Singura modelitate de a stopa raspandirea virusul HIV este pana acum prevenirea infectarii. Au existat multe incercari de a trata virusul, insa au esuat, din cauza ratei mari de mutatie a virusului.

Daca tratamentul va da rezultatele dorite in continuare, acesta ar putea fi primul pas spre vindecarea unei boli considerate incurabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here