Primarul din Lupeni, Cristian Resmeriţă: Trebuie 20.000.000 de lei pentru repararea infrastructurii afectate de inundaţii

Inundaţiile care au afectat duminică seara municipiul Lupeni au lăsat în urma lor pagube importante, reprezentanţii administraţiei locale estimând că pentru reparaţii sunt necesare aproape douăzeci milioane de lei, cea mai afectată fiind infrastructura rutieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cristian Resmeriţă, primarul ales al municipiului Lupeni, susţine că în localitate problemele generate de inundaţii sunt foarte mari, motiv pentru care administraţia locală a transmis o solicitare Guvernului pentru a aloca fondurile necesare.

”După estimările noastre e nevoie de circa 170 de miliarde de lei vechi. Este afectată inclusiv toată infrastructura rutieră din Bărbăteni şi ştim că drumurile costă foarte mult. Să spun în momentul acesta cât ar costa să reparăm toate drumurile, ar fi imposibil şi incorect din partea mea. Aştept comisia de la Prefectură ca să facă evaluările, dar noi am şi înaintat deja o cerere către Guvernul României prin care să ne aloce bani pentru a reabilita zonele distruse”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Cristian Resmeriţă.

Potrivit sursei citate, contravaloarea reparaţiilor nu poate fi suportată din bugetul local al Primăriei municipiului Lupeni.

”Nu putem suporta reparaţiile din bugetul primăriei. Trebuie reabilitat rutier un întreg cartier, cartierul Bărbăteni, dar şi alte străzi, unele de la câteva sute de metri până la câţiva kilometri”, a completat Cristian Resmeriţă.

Primarul ales în urma scrutinului din 5 iunie a precizat că a trimis şi către Prefectura Hunedoara o situaţie cu stricăciunile provocate de inundaţii.

”Cert este că foarte mult din municipiul Lupeni a fost inundat, cartierul Bărbăteni în totalitate, Tusu, Valea Vacii, drumul forestier, Strada 9 Mai, zona stadionului, Revoluţiei, Viitorului, peste tot. Sunt probleme foarte mari. Am avut apartamente inundate, blocul 12, blocul 13 inundate efectiv. Infrastructura rutieră din cartierul Bărbăteni a fost distrusă în totalitate, zic eu”, a completat Cristian Resmeriţă.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole