Preţul recrutării unui IT-st: Echivalentul a 1,8 salarii brute ale candidatului plasat. Comisionul este mic în comparaţie cu practicile din Vest

0

Specialiştii în recrutare cer pentru găsirea unui specialist sau manager în sectorul IT un tarif echivalent cu 1,8 salarii brute ale candidatului plasat, iar acest preţ este scăzut în comparaţie cu practicile din Vest, unde recrutarea poate costa până la 3 salarii brute lunare ale candidaţilor.

Atunci când decid să îşi schimbe locul de muncă, pentru IT-işti este foarte important, pe lângă pachetul salarial – care trebuie să le acopere nevoile de bază – proiectul la care vor lucra, dar şi modul în care valorile lor se potrivesc cu cele ale managementului companiei, spun reprezentanţii companiei HeadHunting IT.

„Un candidat bun în IT are astăzi 5 oferte de muncă pe masă, iar tehhologia pe care lucrează şi valorile care să coincidă cu cele ale managementului sunt importante pentru ei, pe lângă venituri (…) Sunt multe clişee în materie de benficiile oferit în această industrie care uneori iau forme extreme. Degeaba o companie oferă ca beneficii masajul la birou, săli de jocuri sau spaţii amenajate <Google style> dacă managementul şi cultura firmei sunt rigide”, a declarat Răzvan Rada, general manager în cadrul HeadHunting IT.

Salariul mediu în industria serviciilor informatice a ajuns anul acesta la circa 5.200 de lei net pe lună, fiind de 2,6 ori mai mare decât media pe întreaga economie, potrivit informaţiilor de la Statistică.

Anual, facultăţile livrează circa 7.000 de asbolvenţi de facultate cu profil IT, însă necesarul de pe piaţă este cel puţin dublu, susţin angajatorii.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here