joi, martie 28, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessPovestea fabuloasă a celui mai bogat om din lume

Povestea fabuloasă a celui mai bogat om din lume

Cu o avere estimată la 86 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este cel mai bogat om din lume (conform clasamentului dat publicității luna trecută de către revista Forbes).

Foarte mulți au reținut despre Bil Gates că este un tip care a reușit să se îmbogățească deși nu are studii superioare, însă foarte puțini cunosc faptul că el a reușit să intre la Harvard, cea mai prestigioasă facultate din lume, și a renunțat să mai urmeze cursurile acestei instituții după doi ani, pentru a pune pe picioare compania Microsoft. Însă, până în acel moment el dovedise de nenumărate ori că este un tip inteligent.

Iată povestea, pe scurt, a celui mai bogat om din lume:

William Henry Gates III s-a născut la Seatle (SUA) la 28 octombrie 1955.

El a urmat cursurile şcolii Lakeside School, una din cele mai bune instituții private de învățămând din orașul său. Acolo a studiat şi prietenul său Paul Allen, cu care a înfiinţat compania Microsoft în anul 1977.

„Experienţa şi cunoştinţele pe care Paul Allen şi eu le-am acumulat în şcoală ne-au dat încrederea necesară pentru a crea o companie pe baza unei idei cu care nimeni nu mai era de acord: că cipurile electronice vor deveni atât de puternice, încât calculatoarele şi programele de software urmau să devină un instrument care se va regăsi pe fiecare birou şi în fiecare casă”, a declarat Bill Gates într-un discurs susţinut la şcoala Lakeside School în 2005.

Bil Gates a scris primul său program informatic, în adolescență, la un computer General Electric. Mai exact, a creat o versiune a celebrului joc „X și 0”.

Câțiva ani mai târziu, compania producătoare de computere Digital Co. a anunțat că oferă gratuit un computer celui care descoperă la aparatul ei lucruri ce pot fi îmbunătățite. Bill și Paul s-au prezentat să analizeze performanțele aparatului însă au fost priviți cu scepticism din cauza faptul că erau liceeni.

Însă, situația s-a schimbat rapid după ce ei au alcătuit o listă de peste 300 de pagini cu lucruri care puteau fi îmbunătățite la acel aparat. Li s-a propus imediat o colaborare.

În 1974, compania MITS a realizat primul computer personal, dar care nu putea fi folosit deoarece nu avea nici monitor, nici tastatură. Datele erau introduse cu ajutorul unor butoane, iar rezultatele erau afișate cu un echipament oarecum asemănator unei imprimante. Computerul a fost botezat Altair, iar Bill și Paul s-au angajat să elaboreze un limbaj de programare pentru el. Astfel a apărut limbajul BASIC, al cărui succes i-a determinat pe cei doi să înființeze propria lor firmă – Microsoft.

Acesta a fost momentul când Bil Gates a renunțat la studiile la Harvard. El a angajat patru programatori. El era interesat ca oamenii săi să se concentreze cât mai mult pe munca lor, așa că i-a încurajat să adopte o ținută cât mai confortabilă (papuci și pijama), deoarece se întâmpla adesea ca ei să lucreze până la 2.00 noaptea, să adoarmă pe birou și să se trezească apoi la 9.00 pentru a o lua de la capăt. Sistemul acesta s-a dovedit a fi unul de succes, iar banii au început să curgă din toate părțile.

În anii ce au urmat, Microsoft a venit cu o serie de produse performante: MS-DOS, Multiplan, WORD, EXCEL.

În 1985, Microsoft lansează sistemul de operare Windows. Până în 1987, Bill Gates, care atunci avea 31 de ani, devine miliardar, iar zece ani mai târziu, Gates devine cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12,9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numărat, an de an, în topul miliardarilor lumii.

Bill Gates a renunţat la funcţia sa de CEO al Microsoft în anul 2000 şi şi-a asumat postul de preşedinte al companiei, dorind să se dedice mai mult fundaţiei sale de caritate.

Averea sa este evaluată la 86 miliarde de dolari, însă copiii săi vor moșteni fiecare doar câte 10 milioane de dolari. „Nu le fac o favoare dacă le las mulți bani”, a spus Bil Gates.

Bil Gates nu știe limbi străine, iar acest lucru este cel mai mare regret al său de până acum.

La Microsoft, Gates a memorat numerele de imatriculare ale angajaților pentru a știi când vin și când pleacă, însă a fost nevoit să renunțe la obicei când firma s-a mărit considerabil.

La 2 ani dupa ce a renunțat la Harvard, Gates a fost arestat în New Mexico. Conducea fără permis și a trecut pe rosu.

Bil Gates a spus, într-un interviu, că citește 50 de cărți pe an: „Cititul încă este principalul mod în care învăț și îmi testez cunoștințele.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.