PepsiCo vine cu o schimbare in contextul obezitatii

PepsiCo Inc planuieste reducerea cantitatii de zahar din bauturile racoritoare pe care le detine. Aceasta decizie vine pe fondul problemelor actuale, in special cele legate de obezitate.

Compania a declarat luni ca, pana in 2025, nivelul de zahar din cel putin doua treimi din bauturile lor va scadea.  Concret, doua treimi din dozele de 330 ml vor avea cel mult 100 de calorii de la zaharul adaugat, fata de procentul de 40% din prezent.

Initiativa companiei americane presupune ori scoaterea pe piata a mai multor bauturi fara calorii sau cu o cantitate mai scazuta de zahar, ori regandirea retetelor existente la momentul actual. Conform expertilor guvernamentali si din domeniul sanatatii, bauturile racoritoare, in special cele carbogazoase, reprezinta una dintre cauzele principale ale obezitatii sau diabetului.

Organizatia Monadiala a Sanatatii a propus luna aceasta taxe pentru bauturile racoritoare care contin zahar, precum cele impuse in Franta si Mexic. Totusi, companiile care fabrica astfel de produse se opun acestei decizii.

Mai mult, pe langa reducerea zaharului din bauturi, PepsiCo isi propune sa reduca si cantitatea de grasimi saturate si sodiu din produse. Planurile pana in 2025 includ si imbunatatirea cu pana la 15% a eficientei apei din lanturile agricole de aprovizionare din zonele secetoase, precum si reducerea cu pana la 20% a emisiei de gaze cu efect de sera.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole