Pavel Bartos: Incerc sa fac ca viata profesionala sa fie constanta și apreciata.

Actorul, regizorul si vedeta TV, Pavel Bartos, se pregateste de un nou sezon „Vocea Romaniei”. Chiar si asa, intre distractiile de la filmari cu Loredana, Smiley si Moga, am avut timp sa stam putin de vorba cu sexy Pavel Bartos….

Ştim că eşti sexy, „Sexy Pavel Bartoş” , cum s-a ajuns aici?

Cred că istoria este arhi-cunoscută, dar pentru voi îmi permit să mă repet. Vinovat este Smiley, care a văzut în mine ceea ce nici eu nu vedeam. Am momente când pot fi sexy. Nu știu dacă așa este, dar timpul va decide. Ha ha ha

Te-ai născut în Miercurea Ciuc. Cum este să copilăreşti într-un oraş mic?

Niciodată nu mi-am pus problema așa. E orașul în care m-am născut și m-am simțit bine aici, întotdeauna. Îmi place foarte mult iarna și toate sporturile legate de iarnă și atunci pentru mine a fost copilăria ideală din acest punct de vedere în Miercurea Ciuc.

Ce ţi se părea că o să ajungi?

Pentru că eu am copilărit în vremea lui Ceaușescu, toate dorințele erau legate de neajunsuri. Știu că până la 12-13 ani tot timpul mi-am dorit să fiu cofetar, ca să pot mânca câte prăjituri voiam. Dupa care, mi-am dorit să lucrez pe o mașină de butelii, ca să-mi pot lua butelie ori de câte ori aveam nevoie, fără să fiu nevoit să stau la coadă. Visam să fiu vânzător într-o alimentară, să pot cumpăra câtă mâncare voiam atunci când voiam.

Ce fel de puşti ai fost?

Cred că am fost ca toți băieții din acea vreme. Am mai spart un geam, mi-am spart capul de mai multe ori, dar am avut grijă și de frații mei. Și, culmea, mi-a plăcut și școala.

Ce ţi-ai dorit la nebunie să faci şi încă nu s-a întâmplat?

Dacă aș fi fost mai curajos, mi-aș fi dorit să escaladez un munte.

Rita, Eva şi Sofia, cine a ales aceste nume pentru fetiţele tale?

Eva a fost dorința mea, Rita a fost numele ales de Anca, soția mea, iar Sofia a fost ales de cele doua fetițe mai mari.

Cum este să fii singurul bărbat din casă?

Senzațional. Consider că sunt un alintat al sorții.

Ce spun fetele tale despre tine la TV?

Bănuiesc că sunt mândre și au început să se bucure mai mult atunci când mă văd acasă decât atunci când mă văd la televizor.

Spuneai la un moment dat că toţi românii îşi doresc cele 15 minute de glorie, ale tale când au fost prima dată?

Nu toți românii, în general un român își dorește cele 15 minute de glorie. Acesta este un lucru pe care îl știm de la americani, iar noi, românii, l-am preluat. Eu, din fericire, nu mai tânjesc după acele 15 minute. Încerc să fac ca viața profesională să fie constantă și, astfel, apreciată.

E grea celebritatea?

Niciodată nu gândesc din punctul ăsta de vedere. Mă consider un om normal, căruia îi place ceea ce face.

Ce iubeşti mai mult, televiziunea sau teatrul?

Consider că un echilibru între ele e binevenit, dar teatrul e prima mea dragoste. Dincolo de toate, actor voi ramâne toata viața.

Ce rol a fost cel mai apropiat de Pavel Bartoş omul din spatele actoriei?

Pot să spun care au fost rolurile care mi-au plăcut până acum în viața mea profesională. Ianache Duduleanu în Gaițele, Bufonul în A 12-a noapte, Regizorul din Liniște! Sărut. Acțiune!, Pompiliu din Natură moartă cu nepot obez, Habarnam din Aventurile lui Habarnam și lista ar putea continua.

Ţi s-a întâmplat ca un rol să îţi schimbe percepţia ta despre un anumit lucru? Care a fost acela şi de ce?

Da, au fost două. Unul a fost nepotul obez din Natură moartă cu nepot obez – în care joc un personaj de 170 kg și care m-a facut să mă gândesc, poate pentru prima dată în viață că lucrurile în general au o limită și o măsură și e bine să nu le depășești. Regizorul din Liniște! Sărut. Acțiune! – după acest rol am înteles cât de complicată și complexă e munca unui regizor. De atunci îl privesc cu alți ochi și-l tratez ca atare.

Te aşteptai să ajungi aşa important?

Mă așteptam să ajung sănătos, dupa care actor. Și, bineînțeles, să am o familie. Înainte de toate, Pavel și Anca Bartoș formează o familie normală și fericită, alături de fetele noastre. Restul lucrurilor, probabil că vin de la sine.

Ce-ai avut tu şi n-au avut alţii?

Eu am avut părul blond, ochii verzi si 1.71.

Românii au talent sau Vocea României?

Ambele. Nu pot să fac o diferență. Iubesc la fel de mult ambele formate. E ca și cum ar trebui sa aleg între doi copii.

Articole asemănătoare

Ultimele articole