vineri, martie 29, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersPaul Călin, fondatorul Wild Thing: „Doar o catastrofă serioasă ne poate trezi...

Paul Călin, fondatorul Wild Thing: „Doar o catastrofă serioasă ne poate trezi și urni din amorțeala în care ne complacem”

Sunt Paul Călin este fondatorul Wild Thing.  Un om foarte norocos să poată trăi făcând ceea ce îi place, alături de sportivi, exploratori de top și oameni pasionați de arta lor care își pun priceperea și poveștile de viață în slujba experiențelor construite împreună. Experiențele Wild Thing sunt o combinație de aventură, povești inspiraționale și o ocazie foarte faină de a te conecta cu oameni de calitate (sportivi, exploratori și oameni pasionați de arta lor, etc). Pentru că-l invidiem, mai ales după pozele și filmulețele postate pe rețelele sociale, ne-am gândit să-i aflam povestea și modul cum gândește.

C&B: De unde ideea acestui proiect?

Wild Thing, apărut în Octombrie 2013, e o combinație de aventură, povești inspiraționale și o ocazie foarte faină de a conecta oameni obișnuiți cu sportivi, exploratori, oameni pasionați de arta lor, care au reușit să facă ceva deosebit în viață și au o poveste interesantă de spus. Pe munte sau în deșert, în peșteri sau în deltă … oriunde organizăm o experiență Wild Thing ea se mulează pe experiența gazdei, ghidului – a omului în jurul căruia se construiește povestea unei astfel de experiențe. Am creat Wild Thing pentru că ăsta e genul de experiențe care atrag oameni de interesanți, foarte diverși, care generează conversații de valoare în fiecare experiență și adaugă calitate unei povești deja faine.”

C&B: Spune povestea carierei tale!

„Cariera mea a început, student fiind, odată cu intrarea în AIESEC, acolo unde am gustat pentru prima dată ce înseamnă un proiect, un training, resurse umane sau responsabilitatea de a organiza un eveniment. Mi-am testat alegerea de a lucra în resurse umane lucrând în programe de student exchange în Sri Lanka și Egipt după care am intrat în pâine în România lucrând pentru firme românești dar și în corporație.

Din 2013 m-am hotărât să plec pe drumul meu, îmbinând experiența lucrului în resurse umane cu dragostea pentru natură și explorarea locurilor pe care nu le cunosc. Așa a apărut Wild Thing.”

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

„Nu mai știu ce viziuni am avut eu când eram mai verde, cele de acum se învârt în jurul experiențelor outdoor și de dezvoltare personală pe care îmi doresc să le pun pe picioare.”

C&B: Povestește-ne o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta!

„Recent, după o experiență faină pusă pe picioare la capătul lumii, unul din participanți (care de altfel cred că a depășit 15 ture făcute cu noi) a scris pe Facebook: Cred că Paul ar putea să ne scoată și la un picnic în spatele blocului, tot legendar ar ieși … te unge pe suflet nu alta.

Partea mai puțin amuzantă este efortul mare și resursele de tot felul ce trebuie mobilizate pentru a convinge indivizi și organizații (lucrăm atât B2B cât și B2C) de a ieși din zona lor de confort pentru a putea accesa cu adevărat valoarea adăugată pe care le-o aduce participarea lor în așa ceva.”

C&B: Oferă sfat/sfaturi pentru cei aflați la început sau  indeciși!  

„Sfaturi nu-mi permit să dau dar le-aș recomanda să nu se lase doborâți prea ușor de refuzurile, rezultatele care nu vin imediat și negativismul multor părerologi de meserie.”

C&B: În cazul tău, pentru ce sau cu ce se luptă Raționalul și Sentimentalul? Cine bate și de ce?

„Dezavantajul meu este că sentimentalul câștigă cam des și nu e tot timpul în avantajul meu. Treaba asta se întâmplă poate pentru că sunt mai idealist din fire dar probabil că dacă nu ar fi așa, aș fi renunțat după primele 10 bastoane primite pe spinarea modului meu de a înțelege antreprenoriatul. Încerc să învăț măcar de pe urma fiecărui eșec … nu zic că-mi și iese de fiecare dată, dar mă străduiesc.”

C&B: Dă o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

„Cred că suntem o societate dominată de frică, indiferență, supunere și miorism în ciuda eforturilor pe care unii oameni de valoare chiar îl fac pentru a produce o schimbare, că bula schimbării ăsteia e mult prea mică și doar o catastrofă serioasă ne poate trezi și urni din amorțeala în care ne complacem. E un moment în care pare aproape inevitabil să cedezi tentației de a renunța, a-ți face bagajul și a-ți căuta un rost pe alte meleaguri dar eu cred în continuare că la noi se poate face treabă și sunt oportunități multe pe piață dacă ai: puțină pricepere, răbdare multă, rezistență la troli, părerologi și mai ales dacă reușești să strângi în jurul tău oameni de calitate.”

Foto: Cristian Vasile (IGU)

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.