Pantofii Louis Vuitton sunt produşi în România

0
Louis Vuitton

Multe dintre modelele de pantofi marca Louis Vuitton, pe care grupul Louis Vuitton Moet Hennessy îi vinde la preţuri cuprinse între 500 şi 1.800 de lire sterline perechea, sunt produşi în România. Mai exact, la uzina Somarest din Cisnădie, scriu cei de la The Guardian.

The Guardian susţine că Louis Vuitton Moet Hennessy a construit o primă uzină la Cisnădie în 2002 pentru a profita de mâna de lucru ieftină din România iar în 2004 această uzină producea 1.500 de perechi de pantofi pe săptămână. O a doua uzină a fost construită la Avrig în 2009. Acolo se produc componente pentru genţi de mână şi valize.

Jurnaliştii de la The Guardian au putut intra pentru prima dată în fabrica de la Cisnădie şi au confirmat că mii de pantofi Louis Vuitton ies pe poartă în fiecare săptămână, aproape gata cu excepţia tălpilor.

O purtătoare de cuvânt de la uzina de la Cisnădie a acceptat să discutate detaliile legate de producţia uzinei. Potrivit acesteia, managerii sunt francezi iar materialele utilizate sunt de asemenea importate din Franţa. După asamblare, uzina exportă produsele spre Franţa şi Italia unde sunt „finalizate” pentru a putea fi etichetate drept „made in France” sau „made in Italy”, în conformitate cu legislaţia UE.

Purtătoarea de cuvânt a mai spus că în prezent cele două uzine au 734 de angajaţi care primesc salariul mediu din industria de confecţii din România. Potrivit organizaţiei Clean Clothes Campaign acest salariu este de aproximativ 133 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că un muncitor ar avea nevoie de salariul pe şase luni pentru a putea cumpăra o pereche de pantofi Louis Vuitton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here