Oameni de afaceri de succes care au fost respinși

0
Oameni de succes care au fost respinsi
Huffingtonpost

După cum spuneam în articolele anterioare, perseverența este un element cheie în atingerea succesului. Este absolut normal să fii și respins(ă), nu doar acceptat, așa cum este absolut firesc să dăm greș (în orice fel de relație sau în orice fel de business).

Îți dăm câteva exemple de oameni de succes care au fost concediați, respinși, ba chiar au dat faliment până au găsit altceva mai profitabil. Cu alte cuvinte, au avut eșecuri răsunătoare. Dar s-au ridicat după ce au căzut, devenind apoi cunoscuți la nivel mondial.

Steven Spielberg

Deși este un premiant al Academy Awards, Steven a fost respins de două ori de către cei de la Școala de Teatru, Film și Televiziune din cadrul Universității Southern California. Iar cum cine râde la urmă, râde mai bine, aceaași instituție l-a recompensat cu un titlu onorific, în 1994.

Soichiro Honda

Înainte de a pune pe picioare compania și brandul său, Honda a fost refuzat de către Toyota Motor Corporation pentru un jobul de inginer și a rămas șomer, timp în care a început să facă scutere la domiciliul său, deschizandu-și apoi propria afacere. Fiind priceput și în marketing, nu doar în inginerie, brandul său a devenit un mare succes.

Steve Jobs

A abandonat facultatea, a fost etichetat ca fiind un om de afaceri incapabil și a fost concediat din propria companie. Cu toate acestea, el a reușit să schimbe lumea. Într-un discurs la Universitatea din Stanford, Jobs a vorbit despre stările prin care a trecut, adăugând: “am fost un eșec public.”

După ce a lansat NeXT și Pixar, Jobs a revenit la Apple. Exact, o revenire în forță!

Walt Disney

Afacerea lui Walt a fost și ea, în trecut, în pragul falimentului. Disney a fost concediat, de asemenea, de către un editor de știri care a spus că regatul magic construit de Disney era lipsit de imaginație.

Vera Wang

Pentru că nu a reușit să participe la Jocurile Olimpice din SUA, în echipa de patinaj, Vera s-a îndreptat spre domeniul modei, optând să lucreze ca editor pentru celebra revistă Vogue. După ce a fost respinsă pentru poziția de redactor-șef, a mers la Ralph Lauren, unde și-a dat seama ce-și dorește cu adevărat să facă pentru tot restul vieții. De aici și primii pași în cariera de designer de rochii de mireasă.