Noile locuri de muncă

0
1

 

 

 

Tehnologia se dezvoltă şi odată cu ea se produc multe schimbări.

Printre acestea se află şi modalitatea de instruire a angajaţilor pentru un nou loc de muncă. Aceasta se bazează pe procesul de învăţare în mediul digital, atfel reducând timpul pentru dezvoltarea abilităţilor.

Din punct de vedere al unei companii care se ocupă cu trainingul angajaţilor, este o investiţie.

În România, cea mai mare firmă de pregătire a persoanelor care obţin un nou loc de muncă este Ascendis. Această companie tocmai a făcut o investiţie pentru a crea o platformă de microlearning. Astfel, angajaţii pot pune în practică ceea ce au învăţat.

La momentul actual, platforma este folosită şi de către partenerii companiei Ascendis, cinci firme de training internaţionale.

Mai există şi un număr de clienţi în portofoliu.

Procesele de digitalizare duc, printre altele şi la pierderi de locuri de muncă, dar şi la crearea unora noi, în domenii de IT, banking.

Angajaţii, văd diferit digitalizarea: unii cred că aceasta va imbunătăţi procesul de muncă, alţii se tem că se va produce o deteriorare a pieţei muncii.

Întâlnim situaţii când nici nu contează din ce domeniu vin aplicanţii, dacă ei au experienţă şi interes.

Trainingul oferit de companie este foarte important, de aceea companii mari investesc sume importante în formarea angajaţilor lor.

Multe dintre locurilor de muncă create nu se încadrează în profesiile trandiţonale, iar în domeniul bankingului, spre exemplu, matematica ajunge să nu mai fie un factor atât de important.

Companiile de succes sunt cele care reuşesc să se adapteze şi din aceste punct de vedere, să ţină pasul cu furtuna tehnologizării.

Angajaţii care sunt aleşi de către angajatori sunt cei adaptabili, care dovedesc determinare în procesul de învăţare, firma formându-l conform valorilor companiei, neţinând cont de o experienţă mai redusă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here