Multimiliardarul american Warren Buffett te învață cum să ajungi bogat

0

Formează-ți obiceiuri sănătoase cu privire la bani, recomandă Warren Buffet, unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

„Ne comportăm așa cum suntem obișnuiți să o facem”, a spus Buffett într-un discurs ținut în fața studenților de la Universitatea din Florida. Urmarea? De multe ori, lanțurile acestor obiceiuri sunt prea ușoare pentru a le simți și devin în timp prea grele pentru a le rupe.  Obiceiurile se pot schimba și, cu cât o faci mai din timp, cu atât mai bine, spune Buffett.

„Cred că cea mai mare greșeală este de a nu învăța că economisirea trebuie să devină un obicei”, a adaăugat Buffett.

Specialistul recomandă să evităm datoriile de pe cardul de credit.
Trăind pe carduri de credit și împrumuturi nu vei ajunge bogat. Sfatul lui Buffett este să faci afaceri fără să intri în datorii. Dobânzile cardurilor de credit sunt foarte mari, ajung uneori la 20-21%. Daca eu aș împrumuta bani la dobânzile astea, aș fi un om falit, mai spune Buffett.

Păstrează-ți permanent o rezervă de cash
Dacă vrei să ai o securitate financiară rezonabilă, păstrează-ți întotdeauna o rezervă de cash la îndemână. „Banii cash sunt pentru o afacere ca oxigenul pentru un individ. Nu îl bagi în seamă câtă vreme e prezent, dar când îți lipsește, e groaznic”.

Regula de aur: investește în tine 
„Investește în tine cât de mult poți. Ești propriul tău activ și cel mai important dintre toate”, spune  Buffett. „Orice ai investi în tine, ți se va întoarce înapoi de zece ori”, mai spune omul de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here