Misterul disparițiilor din Triunghiul Bermudelor

Teritoriul ce se întinde între Florida, Puerto Rico şi Bermude, cunoscut sub numele de Triunghiul Bermudelor, a „înghiţit” de-a lungul timpului un număr considerabil de vapoare şi avioane în circumstanţe misterioase.

 Una dintre disparitiile care au rămas în istorie este cea a avioanelor militare americane care s-au defectat în 1945 în timpul unui zbor de rutină la intrarea în Caraibe. Există diverse mituri despre autenticitatea disparițiilor, dar și explicații știinfice.

Conform oamenilor de știință, vasele care s-au pierdut în faimosul triunghi,  au fost atrase de craterele masive înțesate în triughi cauzate de eliberarea violență de gaz metan. Craterele au scăzut densitatea apei de sub vapoarele de pe ocean, făcându-le să se scufunde. Craterele descoperite pe fundul oceanului Atlantic au o adâncime de 43 de metri și un diametru de 750m.

În ciuda acestor idei populare, Pază de Coastă a SUA  și alte agenții citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase și avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole