Metrorex vine cu declaratii si masuri dupa incidentele de marti dimineata

Compania de transport Metrorex sustine ca functioneaza la capacitate maxima in orele de varf, avand in circulatie 60 de trenuri pe Magistralele 1, 2 si 3. Din cele 60 de trenuri, 22 sunt functionale pe Magistrala 2, cea care transporta un procent de 45% din totalul calatorilor.

„Informam publicul calator ca Metrorex functioneaza la capacitate maxima. Zilnic, la orele de varf de trafic, pe Magistralele 1, 2 și 3, sunt introduse in circulatie cate un tren suplimentar, avand in total 60 de trenuri in circulatie pe intreaga retea de metrou. Facem precizarea ca pe Magistrala 2, care in prezent transporta cel mai mare numar de calatori — peste 45% din totalul calatorilor transportati, se asigura un interval de circulatie de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic. Aceasta inseamna ca sunt in circulatie un numar de 22 de trenuri la orele de varf de trafic pe aceasta magistrala”, precizeaza Metrorex intr-un comunicat de presa.

Mai mult, in viitor, vor evita sosirea in statie a doua trenuri simultan, pentru a nu repeta incidentele de marti dimineata. Acest lucru va fi valabil in special pe peroanele pe care se inregistreaza o aglomeratie excesiva la orele de varf (Piata Unirii, Piata Victoriei, Dristor). Compania mai comunica si ca va suplimenta personalul de conducere a trenurilor pentru optimizarea timpului.

„Pentru asigurarea transferului de calatori intre tren si peronul statiilor, cat si a evacuarii calatorilor de la peronul statiilor catre vestibule si/sau pasajele de legatura intre statii, in conditii de siguranta si confort, au fost dispuse cateva masuri organizatorice: evitarea in perioada de varf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele statiilor unde se inregistreaza trafic mare de calatori, iar infrastructura si instalatiile aferente nu permit o defluire optima a calatorilor (Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micsorarea timpilor de intoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapida a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”, se arata in acelasi comunicat.

Marti dimineata, trenurile de pe M2 au inregistrat intarzieri considerabile. In intervalul 8:42 – 9.10, mai multe femei au lesinat din cauza aglomeratiei, necesitand interventia SMURD.

Intarzierile au fost de 14 si 8 minute, pe intervalul Piata Romana – Piata Victoriei, respectiv Piata Victoriei – Aviatorilor, conform oficialilor Metrorex.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole