Maşina lui Nicolae Ceauşescu rediscutată după doar 8 luni

Un Mercedez Benz 350 SL din 1973, care i-a aparţinut fostului dictator comunist Nicolae Ceauşescu, este din nou pe piaţă. Proprietarul a pus-o la vânzare pe cel mai mare site de maşini din Germania, conform Autoevolution.

Deşi  maşinile avute în proprietate de celebritatăţi au în general un preţ mult mai ridicat decât cele care nu au avut un proprietar faimos, Ceauşescu nu are aceeasi notorietate. Mercedez-ul fostului dictator este scos la licitaţie pentru doar 80,000 de euro (88.000$).

Preţul atât de scăzut poate fi cauzat de mai mulţi factori. Cu toţii ştim că Ceauşescu nu este tocmai persoana pe care ai fi vrut să o ai lângă tine la o petrecere. Nu numai ca a fost printre ultimii dictatori rămaşi în Europa, însă este cunoscut pentru măsurile drastice pe care le-a luat şi pentru cum au afectat acestea populaţia.

Mai mult, el nu este atat de faimos în afara graniţelor României, iar în ţară, oamenii se tem să conducă o astfel de maşină. Românii iau in calcul posibilitatea de a o găsi vandalizată a doua zi, prin prisma iubirii compatrioţilor pentru fostul lor lider extremist.

Maşina a mai fost pusă la vanzare o dată în acest an, în martie, când a fost cumpărată cu 50.000 de euro. Această sumă este chiar cea aproximată de specialişti, fără a îi adăuga valoarea fostului proprietar.

Ironia sorţii a fost că banii investiţi de români pentru a îi plăti maşina dictatorului, s-au întors înapoi în România. Suma plătită pentru Mercedez a fost donată unei fundaţii din Galaţi care se ocupă cu îngrijirea copiilor cu dizabilităţi. Fostul proprietar, Conor Hughes, s-a dovedit a fi foarte ataşat de această cauză încă din momentul în care a păşit pentru prima dată în România.

Vorbind pe termen lung, curând Ceauşescu va deveni doar o amintire urâtă a sistemului comunist din statul român fără de care lumea e mai fericită. În ceea ce priveşte Mercedez Benz-ul 350 SL, acesta este doar o operă frumoasă a companiei nemţeşti, care a avut nenorocul de a fi achizitionată încă de la inceput de cunoscutul dictator.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole