Marks&Spencer face restructurări care vizează şi România

0
Marks&Spencer
Sursă foto: The Scottish Sun
Retailerul britanic  intenţionează să închidă peste 100 de magazine din întreaga lume, inclusiv cele 6 magazine din România.

Concret, Marks&Spencer doreşte să inchidă aproximativ 60 de magazine din Marea Britanie şi să se retragă din 10 ţări. Dintre cele 6 magazine din Bucureşti, 4 se află în Bucureşti, iar celelalte două în Iaşi şi Constanţa.

„Propunem închiderea tuturor celor 53 de magazine proprii de pe zece piețe, inclusiv 10 magazine în China, șapte în Franța, precum și toate magazinele noastre din Belgia, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, România și Slovacia. În consecință, astăzi am demarat consultările cu 2.100 de angajați în legătură cu aceste închideri”, se arată într-un comunicat de presă al grupului M&S.

Începând cu ziua de marţi, Marks&Spencer urmează să se consulte cu angajaţii din România. În ţara noastră sunt aproximativ 101 angajaţi M&S, care vor primi propuneri ulterioare. Decizia vine pe fondul înregistrării unei scăderi de 19% a veniturile de pe primul semestru.

„Aceste sunt decizii dure dar vitale pentru construirea unui M&S mai simplu și mai relevant, concentrat pe livrarea unor randamente sustenabile”, a declarat directorul general Steve Rowe.

Steve Rowe este noul CEO al Marks&Spencer, care l-a înlocuit pe Marc Bolland. În urma problemelor pe care grupul britanic a început să le aibă, atât în intern, cât şi în străinătate, noul CEO a început să ia decizii vitale pentru restructurarea M&S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here