Lukoil ia în calcul vânzarea rafinăriilor din Europa

0
[Total: 0    Average: 0/5]

Lukoil ia în considerare vânzarea celor patru rafinării pe care le deţine în Europa, inclusiv cea din România, potrivit preşedintelui companiei Vagit Alekperov, citat de Novinite.

„Aceste active nu sunt strategice pentru noi în momentul de faţă. În ultimii ani ne-am concentrat în cea mai mare parte pe explorare şi dezvoltarea unor câmpuri petroliere şi de gaz”, a spus Alekperov într-un interviu acordat grupului media rus RBC. „Aceste investiţii ar putea să ne oblige să luăm decizii cruciale cu privire la soarta unor active cum sunt rafinăriile europene”, a adăugat el.

Conform declaraţiilor lui Alekperov, Lukoil ar putea vinde toate rafinăriile europene, sau cel puţin o parte din ele. O alternativă ar fi un spin off al business-ului cu rafinării al Lukoil şi transpunerea lui într-o entitate separată, pentru a atrage investitorii.

Lukoil are în Europa patru rafinării, în România, Bulgaria, Italia şi Olanda.

Alekperov a spus la începutul lunii că Lukoil nu are planuri momentan să îşi revizuiască programul de investiţii pentru 2016 sau estimarea pentru preţul petrolului anul acesta.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here