L’Oréal a vândut lanțul britanic de magazine The Body Shop

0

L’Oréal a anunţat marţi semnarea contractului pentru vânzarea lanţului britanic de magazine The Body Shop către compania braziliană Natura Cosmeticos, valoarea tranzacţiei fiind estimată la un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), transmit EFE şi Reuters.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în cursul acestui an, în funcţie de obţinerea aprobărilor de la autorităţile de reglementare, în special din Brazilia şi SUA, a precizat gigantul francez din domeniul cosmeticelor şi bunurilor de lux L’Oreal.

În februarie, L’Oreal anunţase că-şi va revizui strategia pentru The Body Shop, pe care l-a achiziţionat în 2006 pentru 652 de milioane de lire sterline (945 de milioane de euro).

Acţiunile L’Oreal au scăzut marţi dimineaţă la Bursa de la Paris cu 0,74%, la 193,90 euro. Anul acesta, titlurile companiei franceze au crescut cu 10%.

Înfiinţată în 1976 de antreprenorul britanic Anita Roddick, The Body Shop este un pionier în domeniul produselor cosmetice realizate fără a fi testate pe animale şi cu ingrediente naturale.

Lanţul The Body Shop numără peste 3.000 de magazine în 66 de ţări, iar vânzările sale au scăzut cu 0,9%, până la 967,2 milioane de euro, la o marjă operaţională de 5,7%, net inferioară celei de 17,4% pentru ansamblul grupului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here