LeulRomanesc – noua aplicatie a BNR

LeulRomanesc este o aplicatie dezvoltata de Banca Nationala a Romaniei, creata pentru o mai buna cunoastere a bancnotelor si monedelor romanesti.

In cadrul aplicatiei interactive, utilizatorii pot descoperi elemente referitoare la siguranta si design-ul bancnotelor, se arata intr-un comunicat BNR. De asemenea, pot afla lucruri precum ce se intampla cand bancnota este luminata din spate sau inclinata si cum se prezinta aceasta in lumina violet.

Aplicatia permite crearea de catre utilizator a unei bancnote cu fata acestuia, dar si accesarea unei pagini cu informatii generale despre BNR. LeulRomanesc contine un set cuprinzator de intrebari si raspunsuri referitoare la detaliile tehnice. Cum se preschimba bancnotele si monedele vechi, recomandarile in situatia in care exista suspiciunea ca o bancnota este falsa sau avantajele banilor din polimer sunt doar cateva din informatiile de interes general de pe aplicatie.

„Aplicatia LeulRomânesc este gratuita si se adreseaza publicului larg, utilizator de dispozitive mobile, persoanelor care lucreaza frecvent cu numerar (comercianti, casieri etc), precum si celor care interactioneaza pentru prima oara cu lei (turisti straini). Aplicatia foloseste cu succes functiile de baza ale telefoanelor si tabletelor moderne, permitand utilizatorilor sa interactioneze cu bancnotele virtuale inclinand dispozitivul sau utilizand camera foto”, se mentioneaza in comunicat.

Aplicatia poate fi descarcata din magazinele online, atat pe dispozitivele cu sistem iOS, cat si pe cele cu sistem Android. Mai mult, aceasta este disponibila in doua versiuni: in romana si in engleza.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole