Yoga Book by Lenovo revoluţionează conceptul de 2-în-1

0
yoga book
Sursă foto: gadgetreport
Lenovo a lansat oficial gadgetul Yoga Book și în România. Evenimentul care a marcat aducerea pe piaţa din România a dispozitivului s-a desfăşurat pe 4 noiembrie la Galateca.

După succesul pe care l-a avut la premiera internațională de la târgul de tehnologie IFA Berlin 2016, unde a câștigat 20 de premii dintre cele 57 acordate Lenovo, era de văzut care sunt atributele care diferen’iaz[ Yoga Book-ul Lenovo de celelalte device-uri.

Lenovo Yoga Book este un dispozitiv de tipul 2-în-1, nu este nici tabletă, nici laptop pentru că este un hibrid. Are un ecran normal, dar și o zonă tactilă pe care poți scrie.  Tastatura este de tip qwerty touch şi oferă feedback asemeni unui smartphone.

yoga bookZona touchscreen a gadget-ului poate fi folosită şi pentru desen. Cum? Fie direct pe zona tactilă, fie pe o foaie ataşată acesteia. Comandarea Yoga Book-ului îţi aduce automat şi un set de foi care se prind de dispozitiv printr-o suprafaţă magnetică.

Dispozitivul vine cu un stylus, un creion digital, care se poate folosi pe zona tactilă a laptopului sau pe ecran touchscreenuri normale. Ce este nou? Stylus-ul poate avea mină cu cerneală cu care se poate scrie pe hârtie, în timp ce imaginile apar în timp real pe tabletă.

Yoga Book vine cu două versiuni – cea cu Android și cea cu Windows, diferența observându-se și la baterie. Versiunea cu Windows 10 are o autonomie de până la 12 ore, cea cu Android oferă 16 ore. Bineinţeles, este vorba de estimări, performanţele bateriei urmând să difere în funcţie de modul în care foloseşti gadgetul.

Ca aspect, gadgetul este subţire de doar 9,6 mm închis şi cântăreşte doar 690 de grame. Mai mult, are un plus de eleganţă datorită balamalei de  tip “curea de ceas”. Nu este numai stylish, ci oferă şi posibilitatea de a se deschide la 360 de grade. După cum s-a spus şi în prezentarea lui, este perfect pentru o zi lungă la birou. Un laptop, o tablet şi un notepad, într-un singur gadget elegant şi compact.

yoga book
Sursă foto: Go4it

Atracția serii au fost cei 3 studenți talentaţi la desen care creionau pe o parte a dispozitivului, iar imaginea se putea observa pe ecran.

Ei, bine,  prețul de lansare al gadgetului va fi între 2.900 şi 3.200 lei, cam cât un smartphone performant nou-apărut sau cât o tabletă de top. Dar urmează Black Friday, nu?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here