Instagram va funcționa și fără conexiune la internet

0
instagram offline
Foto: entrepreneur.com

Cei mai mulți dintre noi suntem conectați la internet aproape în permanență, zi după zi. Dar, din când în când, deplasările (spre exemplu) ne pot duce în situații în care conexiunea la internet este mai greu posibilă sau chiar imposibilă. Iată că s-a ținut cont și de acest aspect! Facebook a anunțat, în cadrul conferintei F8, că Instagram va oferi suport offline pentru folosirea aplicației și atunci când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Noua facilitate, care va oferi acces atunci caând nu există o conexiune la internet la conținutul încărcat anterior, este disponibilă pe telefoanele cu sistem de operare Android, urmand să fie lansată și pe iPhone la o dată ulterioară.

Utilizatorii Instagram-ului vor putea viziona imaginile și filmările încărcate deja de aplicație atunci când nu sunt conectați la internet. De asemenea, aceștia vor putea comenta, da like și folosi offline alte opțiuni ale aplicației, urmând ca Instagram să realizeze automat aceste comenzi în momentul în care utilizatorul se va conecta la internet.

Scopul celor de la Facebook este creșterea popularității Instagram în țările în care conexiunea la Internet încă este o problemă, în anumite zone. Așadar, modul offline este deja disponibil pentru Android, dar încă este neclar dacă această facilitate va fi disponibilă și pentru iOS.