IKEA scoate din circuit barierele de siguranţă pentru copii din gama Patrull

0

Compania IKEA avertizează clienţii care au cumpărat bariere de siguranţă pentru copii din gama Patrull să revină cu ele în magazinul din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru ele.

Anunţul vine după ce compania a primit mai multe sesizări în legătură cu aceste bariere, care se pot deschide pe neaşteptate şi pot cauza căderea copiilor pe scări.

„Deşi au trecut testele pentru standardele în vigoare, în urma unei investigaţii realizate de un laborator extern, s-a observat că sistemul de închidere al barierelor de siguranţă nu funcţionează întotdeauna corect şi poate fi riscant pentru copiii mici. Potrivit rezultatelor acestei investigaţii, odată ce bariera a fost deschisă, există situaţii în care mecanismul de fixare nu revine la poziţia corectă de închidere. Astfel, produsul nu-şi mai îndeplineşte rolul de protecţie şi poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină”, precizează reprezentanţii IKEA.

Compania a vândut în total în lume aproape trei milioane de bucăţi de bariere de siguranţă din gama Patrull, iar în magazinul din Bucureşti a vândut peste 10.000 de astfel de produse, fără a primi, totuşi, nicio sesizare cu privire la ele.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găseşte la vânzare în magazinul IKEA din Bucureşti.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here