Greva generala in spitalele din Romania

Peste 82.000 de cadre medicale au declarat greva luni in spitalele din intreaga tara.

Leonard Barascu, presedintele federatiei Sanitas, a anuntat ca s-a luat decizia ca greva generala din sistemul sanitar sa continue pentru că nu au fost rezolvate problemele pentru care cadrele medicale şi personalul TESA au intrerupt activitatea. De asemenea, el sustine ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, “nu mai are parghiile necesare” si ca nu mai pot fi date ordonante de urgenta privind salariile din sistemul de sanatate.

„Pacientii vor veni in continuare la spital, urgentele vor fi asigurate, azi afectiunile care nu sunt de urgenta vor sta acasa. Azi noapte, insa, serverul Uniunii Sindicale Bucuresti a fost spart. De luni de zile ni se tot spune că se fac calcule. Noi nu mai credem in minciunile guvernantilor, din partea guvernamentala nicio şansa”, a spus  Marius Sepi, prim vice-preşedinte Sanitas.

Federatia Sanitas solicita ca in Ordonanta de Urgenta 20/2016 sa fie introduse si persoanele angajate in serviciul tehnic administrativ, precum si functionarii publici din Directiile de Sanatate Publica si a celor din crese si gradinite. Acest lucru implica 26.300 de persoane.

Sanitas doreste si reducerea diferentelor salariale de pana la 800 de lei intre asistentii medicali absolventi ai unei scoli postliceale si cei cu studii superioare, a diferentelor de salarizare de pana la 1.200 de lei intre spitalele clinice si neclinice, dar si trecerea asistentilor sociali in grila din sistemul neclinic.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole