Google si Facebook leaga Los Angeles de Hong Kong

Google si Facebook, alături de Pacific Light Data Communication şi TE SubCom, pun in functiune primul cablu subacvatic care conecteaza Los Angeles si Hong Kong. Cablul va purta numele de Pacific Light Cable Network (PLCN) si are ca deadline luna mai a anului 2018.

Reteaua de cabluri de internet subacvatice este vasta, iar gigantii din tehnologie se arata pregatiti sa o exploateze. Pacific Light Cable Network va masura 12,800 km de fibra optica. Esti cablul cu cea mai mare capacitate (120 de terabiti pe secunda).

Cablul va creste viteza internetului dintre SUA si China. Directorul infrastructurii de reţea al Google, Brian Quigley, a declarat intr-o postare pe blogul cloudplatform.googleblog.com, ca PLCN va avea capacitatea de a sustine 80 de milioane de conferinte video concomitent in Hong Kong si in Los Angeles.

Punctele care vor fi folosite sunt plaja Manhattan din California si Tseung Kwan O din Hong Kong. Va fi primul cablu care va folosi transmisia ultra-high-capacity, conform directorului Pacific Light Data Communication Company, Wei Junkang.

Sunt 359 de sisteme de cabluri subacvatice active in lume. Recordul il detine Google Faster, care leaga Statele Unite ale Americii de Japonia, avand o lungime de 9.000 de km si o capacitate de 60 de terabiti pe secunda.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole