Gianina Comăneanu, director vânzări Bucharest by Car: „Erau momente care nu-ți ofereau șansa de a gândi de două ori înainte de o decizie”

Gianina Comăneanu este director de vânzări. Spune că este o persoană calmă, cerebrală  și energică. De 12 ani se ocupă, alături de soțul său, de compania Bucharest by Car. Acoperă partea financiară și de vânzări a companei cu 42 de angajați și o flotă  de 19 autoturisme.

Povestea afacerii cu servicii de transport

„În 2007 Bucharest by Car își tura singurul motor într-un segment de nișă ce părea de neatins. Criza economică din România ne-a maturizat forțat. Am fost nevoiți să gândim cât mai radical cu putință, să cântărim piața de profil și să spargem ( în centre diferite de const) principalele două servicii oferite la acel moment – închirieri limuzine cu șofer și transfer aeroport. Era o perioadă  în care știrile negative îți tăiau elanul. Cu toate acestea, am îndrăznit să oferim pachete de transport all inclusive și am venit cu servicii noi de închiriere și externalizare șofer personal. Concepte precum Your Driver – tu bei, noi conducem și Valet parking (valet parcare) erau servicii pentru care, la acel moment, nimeni nu ar fi dorit să-și irosească resursele. 2008 – 2009 au fost anii de cumpănă sau, altfel spus, o perioadă maximă de agonie și extaz. Astăzi aveai un client câștigat iar a doua zi te întrebai daca trebuie să închizi. Erau momente care nu-ți ofereau șansa de a gândi de doua ori înainte de a lua o decizie. Astăzi, dupa 12 de ani de provocari privim cu mulțumire și cu mare responsabilitate către cei peste 40 de membri ai echipei Bucharest by Car și a subsidiarelor acesteia: Cluj by Car și Sibiu by Car.

Ce fac acum, mă împlinește

În copilărie îmi doream să lucrez într-o organizație caritabilă, să ajut oamenii. Cu vârsta și prin prisma facultații am devenit mai pragmatică și targetată pe afaceri. La vârsta de 25 ani coordonam o echipă de vânzări formată din 14 agenți. Se întâmpla într-o altă companie. Un an mai târziu, la 26 de ani, am deschis prima mea afacere în domeniul serviciilor de curierat. Ce fac acum, mă împlinește. Fiecare solicitare de transport onorată este un succes pentru întreaga echipa, însă un merit special îl au cei ce sunt în spatele volanului. Ei sunt cartea de vizită a companiei noastre și cei care prin profesionalism reușesc să materializeze provocările de zi cu zi în experiente pozitive.”

Suntem cu 100 de ani în urmă

„Probabil asa sunt eu educată, văd partea pragmatică a lucrurilor.În opinia mea, trăim, ne exprimăm și acționăm intr-o societate în formare, în transformare, însă cu șanse foarte mari să ne pierdem valorile, dacă nu investim în ele. Sincer cred că suntem cu 100 de ani în urmă fata de Europa de Vest. Nu ne pierdem speranța. Noi ca nație am dovedit că avem resurse să revenim, când nimeni nu ne mai dădea șanse. O să o facem și acum. Fiecare dintre noi trebuie să acționeze. Trebuie să ne propunem să depășim condiția actuală și să credem că putem și avem puterea să contribuim la o societate nouă, mai educată, mai valoroasă și mai eficientă. Trebuie să fim în pas cu vremurile și cu tehnologia. Noi facem asta. De exemplu, am lansat și deținem o aplicație pentru telefon, disponibilă și pe site, pentru preluare comenzi transferuri aeroport, închiriere mașini cu sofer și serviciul Your Driver. Celor interesați să deschidă o afacere sau să o dezvolte, le recomand să-și coloreze în mod original businessul. Suntem mult prea inteligenți ca nație să nu facem asta, mai ales dacă înțelegem că este esențială pentru noi.”

 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole