Galaxy Note 7 – suspendat temporar de catre Samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a decis sa suspende productia si distributia de Galaxy Note 7 (phableta – exemplar de talie medie intre tablet si telefon), din motive de siguranta, informeaza luni un reprezentant al unuia dintre furnizorii Samsung. Aceasta decizie vine pe fondul aparitiei in presa a mai multe articole conform carora bateria telefonului a luat foc.

Grupul a venit initial cu ideea de a inlocui modelul initial problematic, cu un nou model Note 7, insa acesta s-a dovedit a nu prezenta mari schimbari in materie de siguranta. Hotararea de suspendare a productiei a fost luata impreuna cu autoritatile pentru protectia consumatorilor din Coreea de Sud, China si SUA.

Compania a numit incidentele ca fiind “izolate”, insa a facut cea mai mare retragere de pe piata din istoria grupului. Acest lucru arata in realitate gravitatea problemei pentru Samsung. Unii analisti au estimat o pierdere de 804 de milioane de euro pentru companie, dupa retragerea de pe piata a primului model. Daca se va confirma faptul ca si modele inlocuitoare prezinta o problema tehnica, daunele vor creste probabil si mai mult.

Problemele aparute in presa risca sa afecteze grav reputatia grupului sud-coreean, mai ales cand acestia se confrunta cu o rivalitate mare din partea Apple pe segmentul high-end, dar si cu rivalitatea produselor chinezesti pe segmentul telefoanelor ieftine. Considerat cel mai mare producator de smartphone-uri, chipuri de memorie si televizoare, dispozitivele mobile reprezinta cea mai mare parte din profiturile Samsung.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole