Florin Adam, graphic designer: „Am reușit să rămân în această societate, să o accept și să îmi doresc mai mult de la ea”

0
Florin Adam, graphic designer

Florin Adam se prezintă  perseverent, ambițios și visător. Admite că visător este o caracteristică ce nu face mereu bine, dar încearcă să rămână visător pentru a-și putea propune țeluri înalte. În acest moment ocupă un post de Graphic Designer. Consideră că designul nu se rezumă doar la elementele vizuale ale proiectului realizat, chiar dacă este partea cea mai vizibilă. „Să fii Graphic Designer implică mai multe responsabilități . Ca graphic designer nu vei mai știi ce înseamnă rutină căci pentru a rămâne actual și în top, nu vei înceta niciodată să evoluezi și să îți îmbunătățești abilitățile. Iar tot acest proces nu este deloc obositor, din contră, te încarcă de creativitate. „

C&B: Pe scurt, cum ai prezenta cariera ta?

„Cariera mea a pornit de jos, lucrând într-o companie multinațională și făcând lucruri simple de care uneori mă plictiseam. Apoi viață m-a împins puțin și într-o cumpănă am descoperit de ce sunt în stare și ce vreau să fac mai departe. Pentru moment lucrez pentru o firma din U.S., remote, imi place ceea ce fac acum, dar voi continua să îmi dezvolt și să aprofundez cât mai mult cariera în acest domeniu, Graphic Designer.”

C&B: Viziunile din copilărie sunt diferite de cele actuale?

„Din copilărie am aspirat la mai mult decât au putut să-mi ofere părinții și am simțit că o să reușesc mai mult, doar că nu știam cum și când. Viziunea copilăriei mele era aceea că atunci când mă voi face mare voi fi Om, Om mare. Viziunea actuală este aceea de a rămâne Om în timp ce mă fac Mare.”

C&B: Ce sfaturi ai pentru cei aflați la început de drum?

„Indiferent de domeniul de activitate, de tipul de job pe care-l ai, chiar dacă 60% din tinerii care vor ceva stabil, nu sunt satisfăcuți de oferta angajatorului  și devin puțin demotivați, tot ce trebuie să știi, este să începi de undeva, iar cu timpul dacă îți dorești să devii „director”, „chef” etc, vei reuși! TOT CE TREBUIE ESTE SĂ CREZI! „

C&B: Cum este lupta dintre Rațional și Sentimental în cazul tău?

„Raționalul în cazul meu lupta pentru supraviețuire, pentru a agonisi tot ce pot, fie experință fie lucruri materiale pentru a putea avea o familie fericită și o viață bună. Sentimentalul în schimb lupta pentru a obține toate aceste lucruri prin muncă făcută cu drag, cu plăcere. Din punctul meu de vedere ar trebui să existe un echilibru între Rațional și Sentimental.”

C&B: Se poate face carieră în România?

„Societatea din Romania mai are de lucrat, în toate domeniile , dar trăiesc cu speranța că există interes și deschidere spre nou și spre dorința de a învața. Numai astfel ajungem unde ne dorim și unde ne propunem. Păstrând energia bună și pozitivismul eu am reușit să rămân în această societate, să o accept și să îmi doresc mai mult de la ea. Se poate face carieră în România, important este să fi un profesionist , indiferent de domeniul de activitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here