Facebook a introdus un program de prevenire a sinuciderilor

0
[Total: 0    Average: 0/5]

Facebook își extinde programul de inteligență artificială pentru a contribui la prevenirea sinuciderilor. Facebook a început testarea acestui software în Statele Unite în luna martie, când compania a început să scaneze conținuturile și comentariile de pe rețea care ar conține fraze ce ar putea semnala o iminentă tentativă de sinucidere.

Facebook va detecta utilizatorii cu tentativă de sinucidere prin întrebări de tipul : „Ești ok?”, „Pot să te ajut?”. Dacă aceștia vor răspunde conform întrebărilor, o echipa specializată în astfel de cazuri va remedia situația. Mai exact, sistemul sugerează o serie de soluții pentru utilizator sau pentru prietenii persoanei vizate, precum numărul la care poate fi contactată o linie telefonică specializată în ajutorarea persoanelor cu gânduri suicidare. În anumite cazuri, angajații Facebook contactează autoritățile locale pentru a le cere să intervină.

Facebook spune că încearcă să angajeze specialiști care să fie disponibili la orice oră pentru a contacta autoritățile în limbile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here