MAI doreşte scutirea penitenciarelor de autorizația ISU

0

Ministerul Afacerilor Interne (MAI)  dezbatut luni un proiect care prevede categoriile de clădiri ce au nevoie de aviz sau autorizare privind securitatea la incendiu. Astfel, s-a decis ca penitenciarele şi corturile de evenimente sa fie scutite de acest act, care vor trebui, totusi sa-l aiba magazinele de la metrou şi centrele de îngrijire a bătrânilor sunt, conform dezbaterii proiectului.

Actul normativ prevede prin urmare scutirea Administratiei Nationale a Penitenciarelor de controlul asigurarii securitatii la incendiu. Propunerea se justifică prin aceea că ANP este componentă a sistemului naţional de ordine publică şi siguranţă naţională.

MAI specifica prin intermediul proiectului că unităţi precum servicii sociale cu cazare pentru supraveghere, îngrijire sau adăpostire a copiilor, a bătrânilor sau a persoanelor cu handicap ori fără adăpost trebuie să funcţioneze pe baza  autorizaţiei pentru securitatea la incendii, la fel si magazinele de la metrou.

Clădirile care au restaurante de tip terasă pe acoperiş ori la subsol sunt vizate de asemenea de acest control care are în vedere autorizația ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here