Donald Trump are un buget de campanie de 32 de ori mai mic decât Hillary Clinton

0

Donald Trump a anunţat săptămâna aceasta că mai are mai puţin de 1,3 milioane de dolari cash pentru finanţarea campaniei, scrie Business Insider.

Perspectivele lui Trump pentru finalizaera campaniei arată din ce în ce mai negre având în vedere ritmul în care reuşeşte să strângă bani, după cifrele publicate luni.

Suma de 1,3 milioane de dolari nu pare foarte mică, însă când ne uităm la bugetul disponibil pentru Hillary Clinton, de 42 de milioane de dolari, diferenţele se observă.

Hillary a reuşit să strângă mult mai mulţi bani, ceea ce ar putea să o ajute să îl învingă pe Trump încă dinaintea începerii cursei oficiale.

Pentru a vedea dificultăţile financiare în care se află Trump, putem compara bugetul său actual de campanie cu cel al lui Ted Cruz sau Ben Carson. Spre exemplu, Ted Cruz are un buget de 6,8 milioane de dolari, iar Carson, chirurgul care a ieşit din cursă în martie, avea 1,7 milioane de dolari.

Pe lângă lipsa finanţării, Donald Trump a avut de gestionat şi criza generată de demisia lui Corey Lewandowski, directorul său de campanie.

„Echipa politică a lui Donald Trump, care a atins un record de aproape 14 milioane de voturi într-un scrutin intern republican, a anunţat astăzi că domnul Corey Lewandowski nu va mai lucra pentru această campanie”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al candidatului republican, Hope Hicks.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here