Despina Tirtea, fondatoarea Lady Prosecco: „Omul trebuie să se schimbe, pentru că el construiește sau dărâmă cariere și afaceri!”

0
Despina Tirtea, fondatoarea Lady Prosecco
Despina Tirtea, fondatoarea Lady Prosecco

Despina Tirtea este medic, pentru că cel mai mare vis a fost să poată ajuta oamenii aflați în suferință. Este manager, pentru că a vrut să înțeleagă că lucrurile se pot face și altfel. Este antreprenor, pentru că cea mai mare provocare a ei este să facă totul din nimic. Mii de ore de studiu, zeci de ani de muncă și învățare, multă voință, perseverență, adaptare, asumare și răbdare, au făcut din ea ceea ce este azi – un om complet și complex. Pe ultima și cea mai grea provocare pe care viața i-a oferit-o acum doi ani, Despina Tirtea a ales să o transforme într-un succes. A învățat că lucrurile au un început și un sfârșit, că există întotdeauna un motiv și o oportunitate în orice „întâmplare”.

C&B: Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Despina Tirtea: „Împreună cu doi oameni extraordinari care m-au încurajat mereu, cu susținerea morală a părinților și câtorva prieteni care mi-au rămas alături, am intrat într-o poveste care avea să-mi schimbe viața total – vinul. Îi spun poveste pentru că vinul este o poveste. Pentru mine este povestea vieții mele. Această poveste îmi aduce satisfacții și bucurie, o poveste în care întâlnesc în fiecare zi oameni frumoși și care m-a repus în poziția de a putea ajuta oameni aflați în suferință. Pentru că prima dragoste nu o poți uita niciodată, în adâncul sufletului voi rămâne mereu medic.

Importăm și distribuim în România Prosecco de calitate superioara din zona Veneto, Italia. Anul acesta am fondat și lansat brandul Lady Prosecco, un concept, o comunitate, un nume care se adresează oamenilor, locațiilor și evenimentelor de top care aleg eleganța și își asumă consumul produselor de foarte bună calitate. Prosecco este doar unul din produsele cu care vom lucra pe piață, vor urma multe altele.

Ne diferențiem prin faptul că ne adaptăm continuu serviciile, suntem creativi, ne alegem evenimentele la care participăm, clienții și locațiile, fără să facem rabat de la calitate.”

C&B: Cum sună povestea afacerii dumneavoastră?

Despina Tirtea: „Mi-am ales cu mare grijă oamenii cu care să pot face aceste lucruri și am pornit la drum cu speranță, credință, voință și cu un curaj nebun. În luna Martie, la inițiativa și sfatul unui prieten foarte drag, care este unul din cei mai buni vinificatori ai vremii, am vizitat Prowein – cea mai mare expozitie de vinuri desfășurată la Dusseldorf, în Germania. După doua zile în care am vizitat sute de standuri din zeci de țări de pe toate continentele, am decis că vreau să promovez și să vând spumante de bună calitate pentru oameni și evenimente de buna calitate. Zis și făcut. În Aprilie am participat la expoziția Vinitaly desfășurată la Verona, în Italia, unde am căutat producători de Prosecco. După o selecție riguroasă, am identificat partenerii strategici și am stabilit detaliile de colaborare cu aceștia.

La nici șase luni de la idee, practic, la numai trei luni de la lansarea brandului, participam deja la evenimente ale camerelor de comerț, ambasade, licitații de vinuri la evenimente caritabile, evenimente din show-biz, lansări de carte, conferințe de business, evenimente desfășurate în locații de top, cu oameni de o mare valoare. Totul cu multă muncă, înțelegere, pasiune și speranță.” 

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie și care sunt acum?

Despina Tirtea: „M-am născut și am crescut într-o familie de profesor și economist, bunicii preoți, cu valori morale și principii sănătoase, chiar dacă pentru unii păream conservatoare și de moda veche pentru alții o răsfățată cu aere de prințesă venită de la pension. Educația primită m-a obligat să fiu mereu în competiție cu mine însămi. Așa că, vreau ca tot ce spun, ce transmit și ce întreprind să fie de bună calitate, în acord cu educația pe care am primit-o. Copilăria este o perioadă a inocenței, a visurilor, a exuberanței, a curajului care uneori frizează logica. În timp, a rămas curajul la care s-au adaugat experiențele, învățăturile și învățămintele care m-au îmbogățit.”

C&B: Vă rugăm să ne povestiți o întamplare pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastă.

Despina Tirtea: „Cine stabilește Pozitivul și Negativul? Cine evaluează ce e bine și ce nu? Eu nu am viziunea întâmplărilor pozitive sau negative ci a experiențelor din care înveți întotdeauna dacă ești focusat pe tine, pe ceea ce faci, pe ce vrei, pe ce ai stabilit să obții. Întâmplările sunt de domeniul hazardului.”

C&B: Ce sfat aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Despina Tirtea: „Să aibă răbdare cu ei înșiși și să își stabilească clar obiectivele înainte să înceapă și să urce cu pași mici dar cu credință și încredere. Să nu aibă așteptări, să învețe să se bucure de ceea ce au aici și acum și să nu renunțe, oricât de greu ar fi. Nimic nu e ușor așa cum nimic nu e imposibil.”

C&B: Va rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România.

Despina Tirtea: „Un teren minat pe care un soldat, cu puțin noroc, poate să-l traverseze fără să moară. Glumesc! E ca în viața la modul general – o luptă continuă care nu trebuie să fie cu ceilalți ci cu tine însuți. De aici pleacă totul! Societatea e făcută din oameni. Omul trebuie să se schimbe, pentru că el construiește sau dărâmă cariere și afaceri! Realitatea este că avem oameni foarte bine pregătiți care reușesc să se adapteze la ceva ce nu e nici mai bun nici mai rău ca în alte societăți.Așa cum există și contrariul – alb și negru. Cred că există un echilibru pe care ar trebui să ni-l asumăm cu toții și fiecare în parte.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here