De ce perseverența combinată cu pasiune câștigă teren în fața IQ-ului

0
De ce perseverenta combinata cu pasiune este cheia catre succes
Foto: iqfinanciar.com

De câte ori s-a întâmplat ca elevi eminenti, cu un IQ ridicat și în care profesorii credeau cu tărie, să se împotmolească la capitolul carieră? De multe ori, din păcate. Conform mai multor studii și sondaje, se pare că inteligența nu este cel mai bun indicator al unei cariere de succes.

În urma unor ani întregi în care a studiat oamenii, psihologul Angela Duckworth a ajuns la concluzia că nu talentul este secretul realizărilor pe plan profesional, ci perseverența combinată cu pasiune.

Interesant însă, conștiinciozitatea și perseverența nu stârnesc atât de mult interes precum inteligenţa. Mulți alți psihologi consideră că persoanele conștiincioase sunt foarte bine organizate, responsabile, au mereu un plan de acţiune. Când se confruntă cu provocări reușesc să se descurce, muncesc mult şi îşi stăpânesc cu succes impulsurile. Angajaţii foarte conștiincioși fac lucruri mai bine decât ceilalţi dintre noi”, afirmă Brent Roberts, psiholog al Universității din Illinois.

Așadar, balanța se înclină spre efortul depus, nu spre coeficientul de inteligență, atunci când vine vorba de a străbate cu brio drumul lung și anevoios al succesului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here