“Cumintenia Pamantului” va fi expusa pentru inceput la Muzeul Satului

Ministrul Culturii, Corina Suteu a anuntat pe pagina sa de Facebook ca opera lui Brancusi, “Cumintenia Pamantului”, va fi expusa intr-o prima faza la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, urmand a fi ulterior prezentata si in alte muzee si galerii din tara.

Corina Suteu a anuntat, de asemenea, ca desi lucrarea va fi expusa intr-un muzeu din Bucuresti, nu inseamna ca va putea fi vizualizata doar de bucuresteni. Opera va fi itinerata in Romania, urmand a fi expusa in contexte speciale, galerii si muzee din tara.

Ministrul Culturii considera ca Muzeul Satului este in prezent una dintre cele mai vizitate institutii culturale din tara, iar acest lucru va putea face posibila vizionarea lucrarii de un public cat mai numeros si cat mai divers.

„Intr-adevar, Muzeul Satului e unul de etnografie, iar includerea unei capodopere a avangardei de secol XX într-o astfel de institutie este atipica. Modalitatea de achizitie a ‘Cuminteniei Pamantului’ a fost, insa, ea insasi o premiera pentru Romania, iar Ministerul Culturii isi doreste sa creeze un cadru dedicat, unic, pentru aceasta lucrare, care sa serveasca drept punct de plecare pentru o regandire contemporana a Muzeului Satului in integralitatea sa, incepand cu un proiect arhitectural de expunere, supus dezbaterii publice si menit integrarii acestei opere in ansamblul artistic de la Sosea. Aceasta regandire a Muzeului Satului pornind de la ‘Cumintenia Pamantului’, dincolo de perceptia publica actuala, reprezinta, in ultima instanta, recunoasterea naturii prin definitie vii a muzeului ca institutie”, afirma ministrul.

Referitor la constructia unui Atelier Brancusi in cadrul Muzeului Satului, Corina Suteu a precizat ca Ministerul Culturii nu prevede in planurile sale un astfel de proiect.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole