Costin Borc: Ne dorim un producător de maşini electrice în România

0

Ministrul Economiei, Costin Borc, spune că îşi doreşte ca în România să vină un producător auto care să realizeze maşini electrice sau părţi pentru maşini electrice.

„Ne dorim un producător de maşini electrice în România, sau un producător de componente de maşini electrice şi îmi doresc un al treilea mare producător de maşini. Facem tot posibilul ca asta să devină o realitate, nu este un proiect pentru şase luni, sunt proiecte care durează ani de zile, dar când vorbim de industria auto, atragerea unei investiţii mi se pare fundamentală”, a declarat ministrul Economiei.

În ceea ce priveşte echilibrarea balanţei dezvoltării economice în România, ministrul spune că se pregăteşte un pachet de mobilitate pentru ca românii să capete deprinderea de a se muta după locul de muncă

În primul rând, este vorba de pregătirea unui pachet pe mobilitate, eventual să vorbim şi cu Ministerul Muncii şi să ne gândim la soluţii de locuinţe pentru aceşti oameni. De asemenea, trebuie să vorbim despre un ajutor de stat mult mai targetat şi anume, pentru zone unde şomajul este foarte mare să dăm mai mult ajutor. Nu în ultimul rând, trebuie dezvoltat învăţământul dual exact în aceste zone de risc pentru ca investitorii să poată găsi o forţă de muncă calificată şi să vină acolo”, a explicat ministrul în cadrul evenimentului.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here