Conferinţă ZF & Go4IT.ro. Reglementările dure riscă să blocheze dezvoltarea pieţei de drone din România

0

Reglementările dure din România în ceea ce priveşte utilizarea dronelor riscă să blocheze dezvoltarea pieţei şi inovaţiile pe care utilizarea acestora le pot aduce în diferite industrii, cum este, de exemplu, agricultura, au declarat speakerii în cadrul evenimentului Revoluţia dronelor – inovatie în tehnologie, organizat de Ziarul Financiar şi Go4IT.ro în parteneriat cu Falcon Electronics.

Piaţa dronelor este într-un moment nefericit în România. Ministerul Transporturilor a emis o lege care omoară o piaţă care încă nu se formase. Este foarte restrictivă, chiar şi pentru dronele mici. Ele trebuie înregistrate, iar pro­prietarii trebuie să plătească o taxă care depăşeşte une­ori valoarea dronelor şi trebuie să anunţe mereu autorităţile când le folosesc“, a spus Dan Cuţui, CEO al com­paniei Falcon Electronics.

Din 2014, utilizarea dronelor pe teritoriul României a devenit ilegală. Astfel, pentru a utiliza aeronavele îţi trebuie aprobare de la „Autoritatea Aeronautică Civilă din România“. Zborurile sunt limitate ca distanţă, altitudine şi lo­ca­ţie, iar cererile trebuie trimise cu cel puţin 45 de zile înaintea zborului. Pe scurt, zborul cu o aeronavă trebuie apro­bat de aceeaşi instituţie care monitorizează cursele aeriene.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here