Cod galben de vant puternic in mai multe judete.

0

Meteorologii au emis avertizari de cod galben de vant in mai multe zone montane si in opt judete de luni de dimineata incepand de la ora 10:00, dupa care intra in vigoare un cod portocaliu cu ploi si intensificari ale vantului, de la ora 12:00 va fi tot cod portocaliu si pentru Gorj, Mehedinti, Valecea, Arges si Dambovita.

In zonele de munte dar si in Buzau, Arges, Dombovita si Prahova se vor semnala intensificari ale vantului care vor depasi 70-80 km/h .

ANM a emis de duminica o avertizare de cod portocaliu de ploi pentru mai multe judete dar si cod gablen de vant si ploi pentru Oltenia, o parte din Muntenia  inclusiv Bucuresti si Transilvania, temperaturile vor fi in scadere in aceasta perioada , astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara.

„Din dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării. În intervalul menţionat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp”, afirma ANM, conform News.ro.

„Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h”, transmit meteorologii.

Codul portocaliu de ploi abundente va incepe din 23 octombire ora 12:00 si va fi valabil pana in 24 octombrie la ora 18:00 .  La munte in schimb codul va incepe luni la ora 10:00 si pana marti la ora 23:00. In zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura se vor cumula catitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 de l/mp si izolat peste 60 l / mp.

In Bucuresti incepand de luni a fost emis un cod galben de vant si ploi si temperatura este intr-o continua scadere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here