Claudiu Ciurdorean este cel care a pus bazele conceptului Euphoria Pub în urmă cu 22 de ani, concept care în timp a devenit un adevărat brand local pe piața clujeană și nu numai. Domeniul HoReCa este unul dinamic și plin de provocări, iar datorită caracterului puternic și a dorinței de a aduce un plus de calitate în rândul serviciilor de ospitalitate, acesta a reușit de fiecare dată să managerieze cu multă atenție și implicare orice fel de obstacol întâmpinat. De-a lungul acestor ani a reușit să implementeze spiritul de berărie germană prin locațiile Euphoria și a menținut calitatea mâncării și a serviciilor oferite încă din prima zi. De asemenea, cu ceea ce el se mândrește cel mai mult este echipa pe care a format-o. Echipă care are în compoziție oameni cu aproape 20 de ani de activitate în cadrul Euphoria, oameni cărora le cunoaște poveștile de viață, copii și pe care a încercat să-i ajute mereu când au avut nevoie. Astfel, în timp, formându-se un colectiv aparte, în care ești primit cu brațele deschise.

C&B: Cât de complex este conceptul Euphoria Pub?
Claudiu Ciurdorean: Euphoria Pub are multiple locații și business-uri conexe, respectiv: Fabrica de Bere, Euphoria Biergarten, Euphoria Music Hall, Desaga (Cluj), Euphoria Biergarten Arad, Euphoria Biergarten Oradea, Euphoria Wedding și Euphoria Design Studio, astfel provocările sunt la tot pasul. Cu toate că ați spune că locațiile sunt asemănătoare, meniul este în mare parte identic, iar regulile sunt implementate la fel, fiecare locație vine cu diferite solicitări și nevoia de adaptare la specificului orașului și a cerințelor clienților. Astfel, această activitate presupune ca în mod constant să se ajusteze chestiuni ce țin de organizarea internă, de modul de servire și de implementare a serviciilor oferite pentru a reda clientului experiența pe care o caută în locațiile Euphoria.

C&B: Care este povestea evoluției pentru acest proiect?
Claudiu Ciurdorean: Euphoria s-a înființat într-o locație mică în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, pe atunci având alt nume și alt specific, însă valorile și principiile de business erau aceleași, calitate și performanță în servicii. Treptat locația s-a mutat lângă Parcul Central din Cluj-Napoca și a primit numele de Euphoria Biergarten. Totul a început de la conceptul de berărie germană și de la dorința de a avea un local cu bere bună și mâncare pe măsură. Ulterior, în anul 2011 conceptul s-a extins și în locația Fabrica de Bere, urmând Euphoria Biergarten Arad în 2014, Euphoria Biergarten Oradea în 2018 și Desaga în 2023.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?
Claudiu Ciurdorean: Dorința de a face lucrurile de la zero a existat încă de când eram mic. Atunci când primeam întrebarea “Ce vrei să te faci când o să fi mare ?” răspundeam clar și ferm “musafir”! Spunea că-i bine să ajungi musafir, ești primit în cele mai bune condiții, cu cea mai bună mâncare și cu energia caldă. Mulți ani mai târziu am ajuns să fiu gazdă pentru atâția clienți Euphoria care sunt musafiri. Totodată, prima mea pasiune a fost motocicleta și asamblarea ei de la zero. Aspirația și perseverența cu care am lucrat la ele s-a materializat în participarea la competiții sportive, unde am avut parte de reale împliniri și realizări. Încă de atunci am plecat la drum cu aceleași valori și principii care astăzi se pot observa în activitatea pe care o desfășor prin intermediul locațiilor Euphoria. Niciodată nu spun “NU” în fața unei provocări, ba chiar îmi surâd mereu la început, iar ulterior începe crearea unui plan, susținut de o strategie bine organizată.

C&B: Care sunt principiile de viață și activitate de la care nu vă abateți și care este explicația lor ?
Claudiu Ciurdorean: Principiul de bază cu care s-a înființat acest business și după care funcționează și azi este calitatea pe care o oferă Euphoria clienților. Oaspeții sunt primiți exact cum sunt primiți la cineva în vizită, acasă. Astfel, nu se face niciun fel de compromis când vine vorba de cele mai bune ingrediente, de cele mai proaspete și bine gătite preparate. Acest principiu se poate observa chiar și prin modul în care sunt amenajate localurile Euphoria, pentru că totul este bine pus la punct, iar clientul are parte de o experiență completă și cât mai plăcută.

C&B: Cum a influențat/influențează Criza și războiul din Ucraina activitatea dumneavoastră?
Claudiu Ciurdorean: Având în vedere longevitatea brandului Euphoria nu este prima criză la care este supusă afacerea. Ca de fiecare dată, în condiții de criză orientarea restaurantului este către consumator, brandul Euphoria este conștient că în astfel de situații banii se fac și se cheltuie mai greu, de aceea se încearcă să se ofere un raport calitate-preț corect. Toți furnizorii și distribuitorii sunt locali, astfel Euphoria încearcă la rândul ei să susțină alte business-uri românești, dar și să ofere clientului un gust cât mai autentic în farfurie.
C&B: Povestiți-ne câteva situații amuzante din activitatea dumneavoastră!
Claudiu Ciurdorean: Haaa (râde) Cât timp veți la dispoziție? Cred că aș putea scrie câteva volume. Dat fiind faptul că domeniul acesta de activitate este în cel al ospitalității, buna dispoziție face parte din cerințele de bază ale locului de muncă. În 22 de ani s-au întâmplat multe și este greu să selectezi câteva momente amuzante când ele sunt la tot pasul, mai ales cu un asemenea colectiv ca cel al nostru. Și clienții au rolul lor – facem o echipă senzațională, chiar și pe acest aspect.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?
Claudiu Ciurdorean: Probabil cel mai important sfat este să faci lucrurile pe care le oferi celorlalți spre cumpărare așa cum le-ai face pentru tine. Astfel, serviciile care sunt oferite către cumpărare o să fie făcute mereu cu pasiune și drag. Totodată, niciodată să nu te abați de la valorile și principiile pe care le ai pentru un profit pe termen scurt.
C&B: Care sunt percepțiile dumneavoastră despre societatea, afacerile și carierele din România!
Claudiu Ciurdorean: Având în vedere că suntem încă o economie emergentă, provocările și oportunitățile se împletesc în viața de zi cu zi. Într-o societate diversificată și cosmopolită provocările care apar în fiecare zi te împing fără să-ți dai seama către adaptabilitatea necesară supraviețuirii în mediul de afaceri din România.
C&B: Care este scopul comun al echipei dumneavoastră?
Claudiu Ciurdorean: Toți cei peste 250 de angajați au ca scop final satisfacția consumatorului. Martor că ne-am făcut treaba cum trebuie sunt cei peste zece milioane de clienți care ne-au trecut pragul.