Cititul, cheia succesului în carieră

Se spune despre citit că este un bun  exercițiu care ajută la dezvoltarea imaginației, dar și a încrederii în sine. Și, se mai spune că fără încredere în propriile forțe, nu poți dobândi succesul dorit.  Încă din copilărie ni se insuflă ideea de a citi, pentru că doar așa vei colecta informații diverse, care te vor ajuta în carieră.

Chiar dacă îți place să citești, asta nu îți asigură automat succesul, dar nu este o coincidență faptul că toți oamenii de succes sunt pasionați de cărți, indiferent că sunt volume beletristice, lucrări științifice sau cărți-documentare. Iar cu toții au în comun câteva trăsături:

Capacitate mare de concentrare:

Oamenii de succes au capacitatea de a se concentra pentru perioade lungi de timp asupra unui obiectiv. Plăcerea de a citi este motivațională pentru a  fi suficient de atent într-o anumită direcție. Pentru că cititul te introduce în atmosfera subiectului, capacitatea de concentrare este inevitabila.

Știu să profite de oportunități

Multi cititori nu își permit să-și cumpere toate volumele care apar, pentru a-și îmbogăți biblioteca, astfel încearcă să facă economii pentru a și le achiziționa la un moment dat, sau…Profită de timp pentru a sosi perioada ofertelor. Învățați să profite de oferte pentru a-și îmbogăți rafturile de acasă și cunoștințele, ei vor ști să aplice același pragmatism și în carieră, unde vor avea capacitatea de a recunoaște o oportunitate și nu vor ezită să profite de toate ocaziile care se ivesc pentru a-și crește businessul sau a avansa în ierharhia profesionala.

Memorie eficientă

Cititul este o modalitate excepțională de a-ți menține creierul activ și de a-ți dezvolta imaginația și creativitatea. Astfel, ți se îmbunătățește capacitatea de a reține informații.

Vocabular dezvoltat

Conform unor studii, cei care citesc devin mai raționali, urmează un fir logic care îi ajută să-și expună ideile mai coerent. Toate acestea se datorează vocabularului extrem de variat, obținut prin citit.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole