CEO Dumagas: Sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa

0

Piaţa de transporturi şi logistică a fost caracterizată optimist anul trecut, jucătorii fiind interesaţi de investiţii şi achiziţii, a declarat Mircea Vlah, CEO al companiei de transport şi logistică Dumagas.

„Anul trecut a fost bun pentru piaţă. Am văzut firme care au făcut achiziţii de camioane, companii care au crescut şi am văzut optimism în piaţă cu mici excepţii. Şi anul acesta cred că există optimism pentru că în continuare sunt antreprenori care vor să-şi cumpere două-trei camioane şi să plece cu ele în Europa”, a adăugat el.

Pe de altă parte, se observă sectorul de profil se confruntă cu o serie de probleme şi cu o instabilitate caracteristică marii majorităţi a industriilor din România, care nu-i lasă pe jucători să-şi facă planuri pe temen lung.

Dumagas estimează pentru acest an un profit mai mare, iar în 3-4 ani aşteptările companiei sunt de dublare a EBITDA, indicator care s-a situat la 3,8 milioane de euro în 2015. Anul trecut, Dumagas a încheiat cu o cifră de afaceri de 191 milioane de lei (43 milioane de euro), în creştere cu circa 12% faţă de anul precedent, confom calculelor făcute pe baza datelor furnizate de companie. De asemenea, compania a avut un profit net de 331.000 lei.

„Driverii de creştere ai companiei au fost aceiaşi cu cei din 2014. Practic în 2014 am început o strategie de reorganizare şi restructurare a businessului şi timp de doi ani am urmărit eficientizarea activităţilor, am reînnoit flota într-un ritm accelerat, am pregătit personalul, am lucrat la toate punctele sensibile ale companiei“, a mai spus Mircea Vlah.

 Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here