Cea mai mare fuziune din acest an implica si compania-mama a ProTV

Firma de telecomunicatii AT&T va achizitiona grupul de media Time Warner. Tranzactia este evaluata la 86 de milioane de dolari si va crea cea mai mare companie de continut si distributie integrata vertical din lume.

Achizitia pune un semn de intrebare referitor la viitorul Central European Media Enterprises, compania care detine ProTV si care este controlata de Time Warner. ProTV este la momentul actual lider pe piata media locala din Romania.

AT&T intentioneaza sa cumpere compania care detine studioului Warner Bros cu aproximativ 110 dolari/actiune, jumatate in numerar si jumatate in actiuni. Tranzactia a fost aprobata deja de Consiliile de Administratie ale ambelor companii.

Se estimeaza ca tranzactia va fi finalizata abia la finalul anului urmator, deoarece se asteapta aprobarea autoritatilor din domeniul concurentei. Fiind o fuziune de o asa anvergura, autoritatile concurentei sunt precaute si nu ar trece cu vedere anumite nereguli.

Time Warner este o tinta importanta pentru AT&T, deoarece grupul media detine posturi importante, printre care se numara si HBO, CNN, TBS sau TNT. Detine titluri impresionante de filme si seriale de televiziune, precum “Batman”, “Harry Potter” sau “Game of Thrones”. Mai mult, are un profit anual de 28 de miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai prolifici producatori de la Hollywood.

Anul trecut, firma de telecomunicatii a achizitionat DirecTV pentru 48 de milioane de dolari. La momentul actual, AT&T este cel mai mare distribuitor de pay-TV din SUA.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile din SUA, trage un semnal de alarma: in cazul in care va iesi presedinte, acesta va bloca fuziunea pentru ca ar reprezenta ”o concentrare prea mare a puterii” pentru o singura companie.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole