Ce ar trebui să facă fiecare antreprenor dimineața

0
Ce ar trebui sa faca fiecare antreprenor dimineata
Foto: Tom Ford Squash

A avea succes înseamnă a investi timp, motiv pentru care oamenii de succes încep ziua devreme!

Trebuie să recunoaștem că ne place să facem lucrurile în felul nostru, ceea ce nu este un lucru rău. Dar pentru a avea succes, este bine să ne formăm obiceiuri constructive carierei noastre. Asemenea obiceiuri ne ajută să ne atingem scopurile, să ne menținem motivația și să nu mai pierdem timp pentru lucrurile nesemnificative.

Pentru antreprenori, rutina de dimineață este foarte importantă, întrucât o zi reușită trebuie începută cu dreptul, ca la carte! Iar pentru a fi sigur că începi ziua cum trebuie, noi îți prezentăm câteva sugestii.

Oamenii de succes sunt conștiincioși

„În cei 50 de ani de business, am învățat că dacă mă trezesc devreme, pot face mai multe lucruri în acea zi, și în viață”- spune fondatorul Virgin Group.

Când ești treaz la 7 dimineața, ai timp să verifici noutățile, să îți faci ordine în gânduri sau să exersezi. Acest lucru te ajută apoi să te concentrezi mai bine asupra lucrurilor pe care trebuie să le faci în decursul întregii zile.

Este preferabil să dormim între 7 și 9 ore pe noapte, somnul suficient influențând în mod pozitiv sănătatea, memoria, capacitatea de învățare, luarea deciziilor, productivitatea și dispoziția, dar probabil știai deja aceste lucruri.

Evită telefonul

Poate că sună un pic exagerat, dar chiar sunt câteva motive perfect valide pentru a nu avea contact cu telefonul, imediat cum te trezești. Notificările telefonului te pot distrage de la a-ți pune gândurile în ordine. Decât să răspunzi unui client nemulțumit sau amic nerăbdător, mai bine te încarci cu energie sau îți stabilești prioritățile pentru ziua în curs.

Fă mișcare sau meditează

Indiferent că optezi pt jogging, ridicarea greutăților sau yoga, obiceiurile legate de sport și meditație te vor ajuta să reduci stresul, să fii mai energic, să îți menții sănătatea, îți vor crește imunitatea și îți vor da acea stare de bine de care toți avem nevoie. Iar această stare de bine este esențială pentru o concentrare mai bună și, implicit, o zi reușită.

Optează pentru un mic dejun sănătos

Încetează să te mai păcălești singur, micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei. Și nu uita de hidratare! Ideal este să bei apă cu minim 15 minute înainte de micul dejun.

Ridică-ți moralul!

Sunt dimineți în care moralul ne este la pămant, așa este. Este absolut normal să avem și astfel de zile/ dimineți. Important este să învățăm să ne ridicăm moralul singuri, ori de câte ori este nevoie. Citate sau clipuri motivaționale, cărți inspiraționale, muzică sau bancuri, orice simți că te ajută! Dacă nu funcționează, fă o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător. Pentru Tim Ferriss, autorul The 4- Hour Workweek, această metodă i-a fost precum o intervenție terapeutică.

O zi cu spor!

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here