Carnea de șobolan, comestibilă în diferite zone ale lumii

0
18

Șobolanul, una dintre rozătoarele care ne provoacă o stare de repulsie,  este o delicatesă   în anumite zone ale  lumii.  În Thailanda, spre exemplu, carnea de şobolan ajunge până la şase dolari pe kilogram, mai scumpă decât cea de porc sau de pui.

Carnea de șobolan este foarte apreciată în India. De multe ori este servită drept fel principal, cozile și picioarele fiind considerate cele mai bune. Preparatul  favorit al indienilor este o tocană numită bule-bulak oying, făcută cu stomacul, intestinele, ficatul, testiculul, fetusul șobolanului, care se fierb împreună cu cozile și picioarele plus sare, chili și ghimbir. Un obicei straniu la indieni este faptul că un  șobolan mort poate fi oferit drept cadou ce simbolizează faptul că socrii mirelui vor aprecia viitoarea mireasă.

Carnea de șobolan este comestibilă și în Thailanda. Cei care vânează renumitele rozătoare le vând carnea la prețuri mai scumpe decât cea de pui sau de porc. În Noua Zeelandă, carnea de șobolan este folosită la nunți, dar oferită adesea și musafirilor.

În multe comunități din Africa, șobolanul este o mâncare tradițională, consumat în diferite moduri: fiert, prăjit sau uscat. În Nigeria, de exemplu, șobolanul gigant african este un favorit printre toate grupurile etnice. „Este considerată o delicatesă specială și este mai scumpă decât greutatea echivalentă a cărnii de vacă sau a peștelui. Este delicios și poate fi mâncat ca prăjit, uscat sau fiert „, spun locuitorii.

De  ce  mănâncă acești oameni șobolani? Cei mai mulți au confirmat că din bunăvoință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here