Când natura transformă ce are mai frumos, în praf

0

Cum se poate ca unul dintre cele mai râvnite locuri de vacanţă să devină un loc trist cu oameni fără adapost, fără apă potabilă, hrană, electricitate, cu mall-uri jefuite în miezul zilei, deţinuţi evadaţi.

Te uiţi la poze, îţi planifici din timp bugetul, visezi la lux si odihnă, aştepţi luni sau chiar ani ca să ajungi într-un loc numit paradis, apoi, în câteva clipe, natura, cu o violenţă însăpaimâtătoare schimbă locuri şi vieţi. Pământul se cutremura, un val uriaş se ridică şi, nimic nu mai este la fel.

Indonezia, 2018.

Localităţi izolate si numărul victimelor se apropie de 1000.

Aşa cum relatează BBC se duce lupta cu timpul in găsirea si salvarea supravieţuitorilor.

Cutremurul a început, fiind urmat de tsunami atunci când pe plajă un festival era în plină desfăşurare.

S-au prăbuşit case, hoteluri, centre comerciale, o moschee, acestea fiind construite în ani, cu investitie financiară şi umană şi distruse în minute .

În luna august avusese loc un seism si in insula Lombok, la câteva sute de kilometrii de Sulawesi, insula afectată în acest moment.

Indonezia, 2004: cutremur cu magnitudinea 9,1, produs pe insula Sumatra, urmat de tsunami si peste 150.000 de persoane ucise.Atunci mai fuseseră afectate: Sri Lanka, India, Thailanda, Somalia, Birmania, Malaezia, Maldive, Seychelle, Tanzania, Australia, Bangladesh, Africa de Sud, Kenia şi Madagascar.

Tot în această perioada, o altă ţară frumoasă, care te duce cu gândul tot la destinatie de vacanţă, Grecia este afectată de un puternic ciclon.

Să fim măcar cu un gând alaturi de cei încercaţi şi in fiecare zi recunoscatori pentru ce avem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here