Britanicii din Elveţia: Brexitul nu reprezintă independenţă faţă de Bruxelles

0

Cei mai mulţi britanici au spus că ideea ca Bern-ul, capital Elveţiei, este liber de mâna Bruxelles-ului este doar un mit, în cadrul unui eveniment organizat între camerele de comerţ ale Marii Britanii şi Elveţiei.

Deşi cei 41.000 de britanici care locuiesc în Elveţia cel mai probabil nu vor avea un impact destul de mare pentru a schimba votul pentru ieşirea din UE, cei mai mulţi dintre ei spun că susţinătorii ieşirii regatului din UE nu văd cât de apropiată este soarta Elveţiei de blocul comunitar.

De la reguli legate de taxe şi servicii financiare până la imigraţie, Elveţia îşi trece deciziile şi pe la Bruxelles şi nu are cale liberă în schimbarea unei legislaţii europene după cum doreşte.

„Elveţia are un anumit timp de independenţă, dar trebuie să accepte multe compromisuri legate de legi gândite în altă parte”, a spus Andrew Gowers, şeful pe corporate affairs la Trafigura Group.

„Nu va fi niciodată o independenţă totală pentru Marea Britanie, pentru că regatul încă are nevoie să negocieze acordurile de comerţ”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here