Bogdan Roșu, business coach: Veneam acasă cu 10, dar discuțiile despre bani erau tot acolo.

Bogdan Roșu este business coach, ajută antreprenorii să devină mai profitabili și mai împliniți cu ajutorul meditației și a mindset-ului de maestru. Face coaching cu proprietari de afaceri care își doresc mai mulți bani, dar și suficient timp ca să petreacă cu familia, să călătorească, să mediteze și să lase o lume mai bună în urma lor. În general, nu lucrează cu oameni care sunt interesați exclusiv de profit, fără să contribuie sau să aducă o valoare pe termen lung în lumea în care trăiesc. Ajută clienții să scape de blocaje și să construiască o nouă strategie.Începe prin a curăța credințele limitative, înainte de a discuta strategiile specifice de creștere a afacerii, pentru că fără mindsetul potrivit și fără ca antreprenorul să dobândească încrederea necesară, strategiile ajung să nu fie folosite, ba pot să facă mai mult rău business-ului decât bine.

C&B: Spune povestea carierei sau afacerii tale!

Bogdan Roșu: „Am fondat prima școală de dezvoltare personală prin arte marțiale din lume și mai recent am decis să mă dedic mai mult în a lucra cu antreprenori. Când eram mic tatăl meu și-a deschis afacerea, lucru care a fost foarte fain pentru el cât și pentru familie. Dar mi-aș fi dorit ca tata să fi fost mai mult pe acasă. Mi-aș fi dorit să aibe ceva mai mult timp pentru noi și pentru el. Mi-ar fi plăcut să îl văd cum își câștigă banii cu ceva mai multă lejeritate. M-ar fi bucurat să îmi văd părinții ducându-se în vacanțe, care erau mai mult decât bine meritate. Pentru cea mai mare parte a vieții mele am crezut că asta face un antreprenor. Că trebuie să se chinuie și să vina seara acasă bucați după o zi de muncă. În timp, am observat că nu e chiar așa. Am avut mentori care munceau, aveau rezultate extraordinare, dar aveau timp să mediteze, să se îngrijească dei ei, să petreacă timp cu familia. Mă bucur să spun că am reușit să îl ajut pe tata să aibe mai mult timp și să facă mai mulți bani. Acum merge în vacanțe și este mult mai liniștit. Pentru mine asta e una din cele mai mari reușite. „

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Bogdan Roșu: „Foarte bună întrebare! Încă de mic empatizam foarte mult cu oamenii. Îmi displăcea foarte mult să văd oameni suferind, asta cred ca am moștenit-o de la mama. Și cred că am suferit foarte mult timp de un sentiment acut de neajutorare. Cel mai mult mi-aș fi dorit să îi ajut pe ai mei cu banii. Mi-aș fi dorit să pot să vând eu ceva să aduc și eu niște bani în casă, pentru că majoritatea discuțiilor negative erau pe tema banilor. Din păcate mă loveam de: Tu ești copil, ia și învață, ia note mari că de astea ne ocupăm noi. Mda… formula asta cu școala, notele mari, job-ul am descoperit că e redundantă și ineficientă. Probabil replica de mai sus e unul din motivele pentru care am urât școala atât de mult. Veneam acasă cu 10, dar discuțiile despre bani erau tot acolo.”

C&B: Povestește-ne o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta!

Bogdan Roșu: „Una din experiențele cele mai pozitive a fost că am putut să îl ajut pe tata cu afacerea lui. Sunt multe! Am avut câteva cazuri de oameni care și-au salvat viețile cu datorită cursului de dezvoltare personală prin arte marțiale. Cazuri în care erau pregătiți să moară datorită unor boli ‘incurabile’ dar câteva luni mai târziu au fost tratați. Cazuri în care viața lor era un haos total și au găsit liniște, putere și uneltele necesare să iasă din acel haos în cadrul programului. Cred că cel mai dureros moment din ultimii ani a fost când antrenorul meu, omul care era ca un erou pentru mine, mi-a spus că nu mai vrea să lucrăm împreună pentru că nu era de acord cu modul meu de a îmbina artele marțiale cu dezvoltarea personală și cu activitatea mea online. De atunci, cred că am alt sentiment față de arte marțiale în general. De atunci simt așa de parcă vreau o pauză de la arte marțiale per total. În același timp, o văd ca pe o oportunitate pentru că acum sunt mai dedicat și mai focalizat pe a ajuta oamenii să își realizeze potențialul într-un mod mai rapid și mai direct. Și am descoperit că pot face asta prin meditație și ‘coaching spiritual’ mult mai rapid.”

C&B: Oferă sfaturi pentru cei aflați la început sau indeciși!

Bogdan Roșu: „Aș spune ca este esențial ca fiecare să își ia 10 min pe zi să stea cu gândurile sale și să le observe. Doar ca să se cunoască mai bine. Să înțeleagă mai bine cine sunt, ce își doresc ce nu își doresc și ce sunt pregătiți să ofere lumii.”

C&B: În cazul tău, pentru ce sau cu ce se luptă Raționalul și Sentimentalul?

Bogdan Roșu: „Foarte, foarte bună întrebare! Aș spune că emoțiile și intuiția îmi ghidează deciziile acum mai mult decât raționalul. Mai intră mintea să bage puțină frică în mix, dar văd că din ce în ce mai puțin și asta mă bucură. Este fapt că inima este în contract cu o înțelepciune mai amplă decât are mintea acces. Dacă e să facem o analogie, inima este conexiunea la internet receptorul WiFi sau 5G, pe când mintea ar fi inteligența (hardware-ul) laptop-ului sau al telefonului. Sunt ambele importante pentru un sistem funcțional, doar că una are acces la o inteligență mult, mult mai vastă și mai elevată.”

C&B: Dă o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Bogdan Roșu: „În proces de curățare și elevare.”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole